© mmm.dk

Trafikbøder stiger voldsomt

1. januar stiger bødetaksterne for alle gængse trafikforseelser

26. november 2011 af Mikkel Thomsager

Trafikbøderne stiger voldsomt fra årsskiftet. Mindstebøden hæves fra 500 til 1.000 kr. og klip i kørekortet forbindes altid med en mindstebøde på 2.000 kr. Herudover stiger bøden for en stribe gængse forseelser betydeligt. Blandt andet stiger bøden for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen fra 500 til 1.500 kr.

En anden trafikforseelse, der takseres og stiger voldsomt, er kørsel i nødspor på motorvejen. Det koster et klip i kørekortet og takseres dermed til 2.000 kroner. Men derudover er politiet begyndt at betragte ophold i nødsporet som følge af mobiltelefonsnak som ulovlig, hvilket altså koster 1.500 kr.

Bøde for brug af mobil, selv om du holder stille
Så hvis din mobiltelefon ringer, mens du kører på motorvej, hjælper det altså ikke at holde stille i nødsporet. Tvært i mod gør du nu klogt i at fortsætte, da du givet vis vil tiltrække politiets opmærksomhed, hvis du holder i nødsporet.

Generelt stiger alle mimiumsbøder fra 500 til 1.000 kr., og fartbøder stiger generelt med 500 kr. Det samme gælder det særlige højhastighedstillæg, som dermed bliver på 1.000 kr. Det træder i kræft ved hastighedsoverskridelser på mere end 30 procent uden for motorvej.

Miniumsbøderne for cylister og knallertkørere hæves også fra 500 til 700 kr., og der bliver mulighed for at hæve bøden til 1.000 kr. ved særligt grove forseelser. Minimumsbøden for mindre bemidlede stiger fra 300 til 500 kr.

Det er nærliggende at tro, at de nye forhøjede bødetakter skyldes den nye afgiftsivrige regering, men de nye satser blev faktisk vedtaget af et bredt flertal i Folketinget i marts i år, og ifølge FDM skulle de nye takter oprindeligt have været indført pr. 1. juli 2011. Problemer med at integrere de nye satser i politiets edb-systemer udsatte effektueringen til 1. januar 2012.

Godt nytår, siger vi.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.