© Applus Bilsyn

Tip: Sådan undgår du bøder i Tyskland

Husk vinterdæk og de såkaldte miljøzonemærker - ellers risikerer du bøder på vej til skiferien

28. januar 2011 af Bil Magasinet

Mellem 100.000 og 150.000 danskere kører hvert år på skiferie i egen bil. Skal du på vinterferie til Italien, Frankrig eller Østrig i løbet af de næste uger, så husk vinterdæk på din bil. Ny tysk lov betyder, at alle biler skal have vinterdæk på, hvis der er sne, is og sjap på vejene. Det koster 40 euro (ca. 300 kroner) i bøde at køre med de forkerte dæk, og 80 euro, hvis "ulovlige dæk" forsinker andre trafikanter.

Applus Bilsyn har sendt os en tjekliste, der kan være nyttig inden turen sydpå:

1. Medbring snekæder og skovl
Husk snekæder til de vanskelige passager. Sidder din bil alligevel fast i sneen, kan du ofte selv grave den fri. Medbring evt. en pose sand til at smide under dækkene. Husk også sneskraber.

2. Er dækmønstret 3 mm?
Lovens minimumskrav er 1 mm dækmønster, men det er helt utilstrækkeligt om vinteren. Vær sikker på at du har mindst 3 mm mønsterdybde til kørsel på sne og is og helst mere.

3. Har du skiftet til vinterdæk?
Hvis du kører syd for den danske grænse, så skal du have vinterdæk på bilen.

4. Tjek oliestand samt køler- og sprinklervæske
Tjek oliestand før afrejse og vær sikker på, at kølervæsken er tilstrækkeligt frostsikret for at udgå frostskader på motoren. Påfyld sprinklervæske så du altid kan renvaske frontruden. Udskift viskerbladene, hvis de er slidte.

5. Strøm på batteriet?
Din bil starter ikke uden et velfungerende batteri. Kører startmotoren langsommere rundt end sædvanligt? Er polerne meget irrede? I så fald er det tid til vedligeholdelse og måske udskiftning.

6. Låse og lister
Vinteren kan gøre bilen knastør. Smør låse og dørenes gummilister med olie eller silikone, så de ikke fryser til.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...