fart på skoleveje

Tendens: Overraskende mange bilister giver den stadig gas på skoleveje

I sidste uge havde politiet travlt med at udskrive bøder til trafikanter, i kølvandet på en landsdækkende politikontrol ved skoleveje.

17. januar 2020 af Christian Birkekvist

Politiets bødeblok har været rødglødende den seneste tid. I uge 2 har de uddelt bøder for mere end 4.000 forseelser til trafikanter på de danske skoleveje. Langt størstedelen er fartbøder, der samlet løber op i 3.322 stk. 

Den øgede risikofaktor for skolebørnene, er et stort problem på skolevejene. Politiet konstaterer, at farten blandt bilister stadig er for høj, til trods for at antallet af hastighedsovertrædelser på skolevejene, er lavere i forhold til samme periode sidste år.

Politi udskriver fartbøder

Indkørsel forbudt på skoleveje

Politiet vurderer, at mange bilister stadig ikke respekterer skiltningen omkring skolerne. Der er typisk indkørsel forbudt i et bestemt tidsrum på veje, der fører direkte op til skolerne. 

Børnene skal kunne færdes sikkert, når de møder ind på skolerne, men politiet er bekymret, når skiltningen ikke bliver overholdt. Derfor opfordrer politiet til, at man anvender lovlige parkeringsarealer, og respekterer skiltningen, når børnene skal sættes af.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...