© News Øresund/Flickr

Stort problem er svært at dokumentere: Derfor blev kun 39 taget i landsdækkende razzia

Danskerne er hamrende trætte af bilister, der ligger lige i bagenden og presser på motorvejen. Alligevel blev kun ganske få fanget i sidste uges omfattende razzia. Vi har spurgt Rigspolitiet, hvordan det kan ske.

24. november 2016 af Esben Skrumsager

Manglende afstand er det, der irriterer danskerne allermest i trafikken. Det viste en Gallup-undersøgelse tidligere på året, som Vejdirektoratet har fået lavet. Derfor vil både trafiksikkerheden og køreglæden hos bilisterne kunne øges markant, hvis bilisterne på de danske veje bliver bedre til at holde afstand.

Med det for øje trillede færdselspolitiet i den forgangne uge ud på de danske lande- og motorveje for at få fat i de bilister, der både generer og er farlige i trafikken.

Razzia – her er resultatet

Ved den ugelange kontrol blev der på landsdækkende plan standset i alt 1732 køretøjer, og der blev konstateret lidt over 950 forseelser. Og så skulle man tro, at missionen var lykkedes. Men nej... Det er nemlig kun 39 af de 950 forseelser, der har noget med afstanden at gøre. Resten af bøderne blev givet til bilister, der enten kørte for stærkt, snakkede i håndholdt mobiltelefon eller manglede at tage sele på.

Men når 64 procent af de danske bilister ifølge Gallup synes, det er så stort et problem, hvorfor blev langt flere farlige bilister så ikke stoppet? Det har vi spurgt Ridspolitiet om.

- I forhold til manglende afstand til forankørende har vi det grundlægende problem, at vi skal dokumentere det, hvis personen ikke vil vedkende sig det, og vi er nødt til at tage den i retten. Generelt har vi færre værktøjer på dette område, end vi eksempelvis har, når der er fokus på hastighed. Vi er afhængige af, at patruljevognen skal optage en video af den specifikke hændelse, forklarer Thomas Kristensen, der er talsmand hos Rigspolitiet.

Han påpeger dog, at målet ikke i sig selv er at uddele mange bøder, men at det i højere grad handler om at gøre bilisterne opmærksomme på problemet gennem kampagner, så de husker det, når de sidder bag rattet og bliver utålmodige.

Hvad synes du? Er det tilfredsstillende, at der blev taget 39 bilister, eller er det alt for få? Deltag gerne i debatten herunder.

Hvad irriterer bilisterne mest?

De holder ikke afstand 64 %
De holder ikke til højre 62 %
De fletter ikke rigtigt 41 %
De blinker ikke af 39 %
De kører for stærkt 31 %
De kører for langsomt 16 %

Undersøgelse fra Vejdirektoratet 2016.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...