© bilmagasinet.dk

Storsvindel med livsfarlige skrotbiler

Svenske bagmænd udlejer biler med kørselsforbud og uden forsikring

14. juli 2011 af Autoupdate

De er lige til at blive skrottet, men de kører rundt i Københavns gader uden forsikring og er i mange tilfælde forsynet med falske synsrapporter. Og skrottes de, så er det på gaden, hvor politiet må fjerne dem uden mulighed for at opspore bilens ejermand.

Det er Københavns Kommune og politiet, som nu mærker følgerne af grov økonomisk kriminalitet, der har bredt sig i Malmø-området. Nogle få udlændinge står som ejere af tusindvis af billige biler i særdeles tvivlsom stand. Bilerne bliver solgt eller lejet ud for 600-800 kr. sort om måneden til folk, der blot vil have en billig bil uden noget ansvar eller til kriminelle. Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen kan berette, at den dybt ulovlige praksis allerede har kostet mindst ét menneske livet. Den 74-årige dansker Ove Hansen fra Landskrona sad for nylig i et busskur, da fire kriminelle unge - der samme dag havde købt en Opel Omega for 3000 kr. - pløjede ind i skuret. Bilen var frameldt bilregisteret og ikke forsikret.

'Bilejerne' - som i Sverige kaldes for 'målvagter' - er umulige at finde for de svenske myndigheder og ubetalte regninger for millioner af kroner hober sig op.

Korruption i bilinspektionen
Ifølge Ekstra Bladet efterforsker svensk politi i øjeblikket korruption hos en medarbejder i bilinspektionen i Malmø.

Den 42-årige Abdulamir Hamid er egentlig ikke typen, man ville købe en brugt bil af, men det er der alligevel mange, der gør. Han opgives af politiet til at være én af de lyssky forretningsmænd fra Malmø, der står som ejer af 2711 biler og skylder de offentlige kasser i Sverige 62 mio. kr.

En række af hans skrotbiler er havnet i København, hvor de ukendte 'lejere' har brugt bilerne og derefter smidt dem.

”Han står som ejer af flere skrotbiler, der er dumpet i København. Vi har skrevet til ham en række gange for at få ham til at fjerne bilerne, men ingen kan finde ham,” udtaler politikommissær i færdselspolitiet i København, Mogens Knudsen, til Ekstra Bladet.

”Jeg er sikker på, at flere af hans biler kører rundt i København, og vi er meget opmærksomme på biler af ringe standard på svenske nummerplader.”

Gået under jorden
Ifølge den svenske avis Sydsvenskan skulle Abdulamir Hamid være gået under jorden, men han er fortsat med at sælge biler, blandt dem 93 med forfalskede synsrapporter.

Hvis en svensk bil har kørselsforbud, fjerner Københavns politi nummerpladerne og efter to døgn bliver bilen bugseret til 'Bildemontering København' i Sydhavnen. Hér skal bilen stå i to uger, mens politiet giver ejeren en chance for at hente bilen, inden den bliver skrottet. Hvad den for det meste bliver.

”Der er en stor del af de her svenske biler, der bliver kørt til Danmark,” siger direktøren for Bildemontering København, Steen Andersen. Hans firma modtager ca. 15-20 svenske biler om måneden til skrot. Der er ingen skrotpræmie for svenske biler, så det er de danske skatteydere, som i sidste ende betaler regningen for den svenske kriminalitet. De mange ubetalte p-afgifter kan kommunen også skyde en hvid pind efter.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...