Renault 5 Turbo 2
Renault 5 Turbo 2

Støt borgerforslag: Fast registreringsafgift på veteranbiler

Afgiftsberegningen af veteranbiler er noget rod. Det har fået Tommi Raalind til at stille et borgerforslag om, at lave en fast registreringsafgift på veteranbiler. Læs mere om forslaget og underskriv her!

17. september 2018 af Bil Magasinet

Afgiftsberegningen af veteranbiler er noget rod

Tallet forholder sig til gamle salgspriser, som nogle gange slet ikke findes. Hertil kommer det grundlæggende problem, at veteranbiler ikke kan få afgiften retur ved eksport. 

Det rod har fået Tommi Raalind til at stille et borgerforslag om, at lave en fast registreringsafgift på veteranbiler.

Får man mere end 50.000 underskrifter på et borgerforslag, skal Folketinget tage forslaget op til debat. Underskrifen foregår med NEM-ID, og du kan gøre det lige her.

Om sit forslag skriver Tommi Raalind:

"Meget nytteløst bureaukrati på fastsættelse af afgift og efterfølgende anker som trækker i langdrag og SKAT taber rigtig mange af sagerne.

Jeg kan læse i statistikken at der gennem de sidste 3½ år er indregistreret i alt 3.957 veteranbiler og at der er i gennemsnit er betalt kr. 16.384 i afgift per bil.

Afgiftsbeløbet udgør altså i perioden i alt kr. 65 millioner eller ca. 18,5 millioner årligt. Et forsvindende lille beløb set i.f.t. den samlede registreringsafgift på biler i Danmark på kr. 15-20 mia årligt."

Borgerforslag:

Afskaf den nuværende veteranbilsafgift og indfør i stedet en flad afgift på kr. 16.500 per veteranbil, ældre end 35 år fra 1. reg. dato.

Det kan ikke blive mere simpelt, alle på motorkontoret kan i praksis ekspedere sagen hurtigt og effektivt og modtage betaling via dankort med det samme, og det er en fair løsning for veteranbilejerne og for staten.

Det vil være udgiftsneutralt på papiret i tal, men réelt være en klar besparelse på medarbejder ressourcer i SKAT anvendt på vurderinger og lange sagsbehandlingstider, og hvor man alligevel må lave en omvurdering på op imod halvdelen af alle sager som SKAT ”taber”.

Systemet som det er i dag giver ingen mening, og jeg tror at det samtidig ville give SKAT et image boost blandt befolkningen, at udvise handlekraft ved at ændre et system som i dag frustrerer både medarbejdere i SKAT og veteranbilejerne.

Disse frigivne medarbejder ressourcer kan med stor fordel allokeres til andet mere meningsfuldt arbejde andet steds i SKAT.

Politisk vil det at bibeholde en reg. afgift på veteranbiler være i tråd med /på linje med resten af det almindelige afgiftssystem på biler i Danmark som vi kender det i dag.

Jeg håber at finde opbakning for mine betragtninger/forslag, idet vi behøver en snarlig løsning, efter års ørkenvandring, på en lov som i dag ikke virker efter den oprindelige hensigt og kun bliver mere og mere ”skæv” for hver dag der går.

På forhånd tak.

Tommi Raalind

Meningsløse lovregler

Forslaget fremsættes i samme ånd, som er på linje med at regeringen for tiden er i gang med at rydde op i meningsløse lovregler - den såkaldte sammenhængsreform.

Forslaget vil være udgiftsneutralt på papiret i tal, men réelt være en klar besparelse på medarbejderressourcer i SKAT anvendt på vurderinger og lange sagsbehandlingstider, og hvor man alligevel må lave en omvurdering på op imod halvdelen af alle sager som SKAT ”taber”.

"Systemet som det er i dag giver ingen mening og jeg tror, at det samtidig ville give SKAT et image boost blandt befolkningen, at udvise handlekraft ved at ændre et system som i dag frustrerer både medarbejdere i SKAT og veteranbilejerne," skriver Tommi.

Disse frigivne medarbejder ressourcer kan med stor fordel allokeres til andet mere meningsfuldt arbejde andet steds i SKAT.

Støt forslaget og skriv under her

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...