© bilmagasinet.dk

Skynd dig at købe ny bil, inden den stiger i pris

Bilisterne afleverede 43.000.000.000 kr. (43 mia.) til statskassen i 2010. Nu stiger verdens højeste bilafgifter yderligere

22. februar 2012 af Bil Magasinet

Regeringen vil foretage en mindre omlægning af bilafgifterne ved at skærpe reglerne for demo- og leasingbiler. Ifølge bil- og leasingbranchen vil det føre til højere priser på nye biler.

"Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår regeringens metode. Det skaber en massiv usikkerhed i befolkningen, og risikerer at sætte bilsalget i stå. Jeg ved kun en ting. Og det er at bilpriserne stiger om kort tid," siger Christian Brandt, som er direktør for brancheforeningen Finans og Leasing, til eb.dk.

Indtil loven træder i kraft er der stadig mulighed for at købe en ny bil til gamle priser. Slutsedler, der er underskrevet inden lovændringen træder i kraft, bliver ikke berørt.

Bilerne bliver dyrere
Det endelige lovforslag er ikke fremlagt, men i en kommentar til eb.dk siger Jens Brendstrup, der er administrerende direktør for Danmarks Automobilforhandler Forening, DAF:

"Hvis det bliver, som vi forventer vil prisen stige mellem 10 og 15 procent på en standardbil, og noget mere på de dyrere biler. Det her er en lappeløsning på et system, som i forvejen er lappet til," siger han.

Så meget betaler bilisterne
Danske bilister bidrog i 2010 med 42.996.000.000 kr. til statskassen, viser en aktuel opgørelse fra skatteministeren. Beløbet stammer fra vægtafgift, grøn ejerafgift, registreringsafgift, afgift på ansvarsforsikringer, vejbenyttelsesafgift og afgift på benzin og diesel.

Med den kommende omlægning vil Danmark bevare positionen som landet med verdens højeste bilafgifter.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...