Skøre svenskere? Nu vil de forbyde høj musik i bilen

Det handler ikke om trafiksikkerhed. Det indrømmer den svenske politiker, der står bag forslaget, som nu behandles i det svenske folketing. Han er bare træt af høj musik.

13. oktober 2016 af Mathias Brandt

Svenske politikere vil gøre det nemmere for politiet, at udstede bøder til trafikkanter, som kører og spiller høj musik i bilerne. 

Det er politikeren Jonas Gunnarsson, der er kommet med forslaget i Riksdagen, svenskernes svar på Folketinget. I hans by Arvika ligger flere beboere vågne om natten, fordi en gruppe biler kører frem og tilbage i gaderne med fuld tryk på musikken.

- Der er eksempler på, at folk at måtte sove i kælderen med ørepropper, for at slippe for den høje musik, siger Jonas Gunnarsson.

Jonas Gunnarsson
Jonas Gunnarsson

Det er Jonas Gunnersson, socialdemokratisk parlamentsmedlem fra Värmland, der har fremsat lovforslaget i Riksdagen.

Problemet er, at politiet stort set ikke har nogen sanktionsmuligheder overfor disse musikglade unge. Så larmen kan bare fortsætte.

I Mora Kommune i midtsverige er der allerede givet grønt lys til, at man kan give folk bøder for denne opførsel, men Jonas Gunnarsson synes, at man burde have en fælles national forståelse for, hvordan loven angribes.

Om der er nogen danske politikerer, som har samme idé i Danmark, har vi ikke hørt noget om enndu, så indtil videre er der kun risiko for, at du skal skrue ned for musikken, når du krydser den svenske grænse.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...