© bilmagasinet.dk

Skatteministeren lukker populært skattehul

Lovforslag ændrer reglerne, så det ikke længere er fordelagtigt at omveje gulpladebiler

25. marts 2010 af Autoupdate

 

Der har vist sig en stor interesse i at ombygge brugte varebiler til personbiler, lyder i Skatteministeriets baggrund for at skatteminister Troels Lund (V) har fremsat et lovforslag, der ændrer reglerne for ombygningen.

Registreringsafgiftsloven muliggør, at en personbil kan erhverves billigere ved ombygning af en brugt varebil til personbil end ved køb af en tilsvarende brugt personbil.

Kombineres ombygningen af en brugt varebil med en forudgående nedvejning af varebilen til 2 tons eller mindre, eller anvendes en importeret brugt varebil på 2 tons eller mindre som grundlag for ombygningen, kan der spares yderligere registreringsafgift.

Bilinfo har beregnet hvad konsekvensen vil være i et konkret tilfælde, hvor man tidligere har kunnet spare omkring 30.000 kroner på at få en gulplade Suzuki Grand Vitara på hvideplader, så betyder lovforslaget L171, at der fremover ikke vil være nogen fordel. Kort sagt, så er afgiftsfidusen nu fjernet.

”Vi har oplevet en stor søgning efter brugte varebiler på gule plader, og samtidig har bilforhandlerne efterlyst bagsæder i stort antal, så de kunne udnytte den fuldt lovlige fidus med ombygning af en gulpladebil til en hvidpladebil. Den fidus forsvinder nu fuldstændigt efter vores vurdering.” udtaler Peter Mørkenborg, direktør i Bilinfo.

Formålet med lovforslaget er at sikre, at registreringsafgiften af en brugt personbil bliver den samme, uanset om bilen købes brugt som personbil eller er en ombygget varebil.

Det sker ved i tilfælde, hvor der skal betales ny registreringsafgift som følge af ombygning af en bil, konsekvent at bruge brugtbilsreglerne ved beregning af registreringsafgiften af den bil, der kommer ud af ombygningen, og lige så konsekvent at bruge brugtbilsreglerne på bilen før ombygningen ved beregning af nedslag for tidligere betalt registreringsafgift af den ombyggede bil.

”Lovforslaget betyder, at afgiftsvurderingen i forbindelse med ombygning fra gulpladebil til hvidpladebil nu bliver vurderet med baggrund i priserne på brugtbilmarkedet og ikke på den afgift som blev betalt, da bilen var ny. Det er en væsentlig forskel,” konstaterer Peter Mørkenborg.

Der foreligger således et hul i skattelovgivningen. Derfor stilles der forslag om, at loven får virkning allerede fra lovforslagets fremsættelse.

Ved gennemførelse af dette lovforslag vil statskassen undgå et ikke ubetydeligt tab.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...