© bilmagasinet.dk

SKAT slår til igen

Polliti og SKAT varsler flere razziaer for at få fat i afgifts-fuskerne

24. januar 2011 af Autoupdate

SKATs store razzia fornylig, hvor 15 biler blev beslaglagt, er fortsat med beslaglæggelse af endnu fem biler. Dermed ryger den samlede regning til bilejerne op på 3,5 mio. kr.

Aktionen var et led i et landsdækkende indsatsprojekt, hvor SKAT har været på jagt efter udenlandsk indregistrerede biler, der rettelig burde have betalt dansk registreringsafgift. Mens fredag og lørdag i forrige uge var koncentreret om Jylland og Fyn, var man sammen med politiet senere rykket sydpå til landegrænsen, hvor der altså også viste sig at være bid på krogen under den syv timer lange aktion.

Lignende aktioner på vej
Nu lover skatteminister Troels Lund Poulsen, at der i fremtiden vil være lignende aktioner, da netop samarbejdet mellem politiet og SKAT er en effektiv metode til at få stoppet snyd med registreringsafgiften.

”Weekendens aktioner viser desværre, at der er for mange, der snyder på bekostning af alle dem, der godt kan finde ud af at overholde reglerne. Det er stødende for retsbevidstheden, så derfor fastholder vi den hårde linje over for udenlandske biler,” siger skatteminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse fra SKAT.

SKAT er noget rystet
”Hvis man som udlænding flytter til Danmark, så skal bilen straks indregistreres i Danmark. Vi har gjort meget for at informere om reglerne, så derfor er jeg lidt rystet over weekendens resultater," siger Gordon N. Steffensen fra SKAT, der samtidig kunne konstatere 12 sager om snyd med store befordringsfradrag, to våbensager og 10 gram hash. Under aktionen fangede politiet desuden syv illegale indvandrere.

”Vores fogeder opdagede en polsk bilist med gæld til Danmark. Da fogeden truede med at tage hans bil til sikkerhed for gælden på 90.000 kr., fik han sit Mastercard frem og fik arbejdsgiveren til at betale resten,” fortæller Gordon N. Steffensen.

Polak på afveje
Men jagten på de udenlandske biler stoppede ikke, da SKAT og politiet havde pakket sammen ved grænsen.

”En af de biler, vi klippede pladerne på, valgte at tage chancen og køre hjem uden plader, da aktionen var slut ved midnatstid. Han havde nok ikke regnet med, at en del af os skulle samme vej, for han blev set på motorvejen og politiet blev tilkaldt. Politiet gav ham på stedet en bøde og tog nøglerne til bilen,” fortæller Gordon N. Steffensen, der ydede politiet assistance på motorvejen.

Kilde: SKAT

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...