Loturs Elan
Loturs Elan© Bil Magasinet

SKAT gør brugtimport mere besværligt

Sletter flere tusinde ældre vurderinger af brugt-importerede biler - det gør det sværere at få overblik over afgiften

21. februar 2011 af Bil Magasinet

I årevis har SKATs tidligere vurderinger givet et godt fingerpeg om registreringsafgiften på en brugt eller klassisk bil, der importeres fra udlandet. Men det er slut nu - med omgående virkning har SKAT slettet alle over ét år gamle vurderinger fra sin hjemmeside. Det skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.

SKAT anser de ældre vurderinger for værdiløse, men FDM opfordrer SKAT til at genoverveje sagen, fordi den gør det endnu sværere at regne sig frem til bilens endelige pris på forhånd. I forvejen er SKATs vurderinger ofte genstand for kritik, fordi over halvdelen af de, der klager over afgiftsberegningen, får nedsat afgiften.

”Den nye praksis rammer især folk, der importerer almindelige biler og såkaldte youngtimere - ældre biler, der ikke kan registreres på veteranafgift, fordi de ikke er fyldt 35 år”, siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch, der påpeger, at også veteraner kan blive ramt, selvom afgiften på en over 35 år gammel bil i original stand altid beregnes ud fra 40 procent af nyprisen før afgift.

”Ofte er det svært at skaffe en korrekt nypris på bilmodeller, der ikke blev solgt i Danmark som nye. I mange tilfælde er de anslåede priser på for eksempel amerikanske specialmodeller i datidens opslagsværker mere vild- end vejledende, og når SKAT nu har slettet vurderingerne af tilsvarende biler, der allerede er importeret, bliver det endnu sværere at få overblik”, siger Bo Christian Koch.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...