© facebook.com/holdtilhojre

Så er der bøder til venstre vognbane-turister

Politiet og Vejdirektoratet har hele ugen skærpet fokus på, at der bliver holdt til højre

30. maj 2016

Det, der irriterer danskerne allermest i trafikken, er, når andre ikke holder til højre eller holder for lidt afstand. Det viser en undersøgelse, som Vejdirektoratet har fået udført i 2015. Derfor skaber det ikke alene mere sikkerhed og et bedre flow i trafikken at vise hensyn, det giver også større køreglæde.

”Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen”, siger Marianne Foldberg Steffensen, som leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Politiet og Vejdirektoratet gennemfører i samarbejde en landsdækkende målrettet indsats mod bilister, der ikke holder til højre på vejene. Det sker i uge 22.

Erik Terp Jensen, Centerchef i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, peger også på, at det er vigtigt for fremkommeligheden, at vi holder til højre.”Derfor er det nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven. Det sætter vi særlig fokus på med kampagnen i uge 22”, siger han.

Bilister, der ikke overholder reglerne i færdselsloven, risikerer at blive vinket ind til siden af politiets patruljer og at skulle betale en bøde.

"Det er min optik en rigtig fornuftig idé at sætte skærpet fokus på at huske bilisterne på at holde til højre, men jeg er bange for der skal mere til. Vi skal have politikerne til at ændre lovgivningen. Det er ganske enkelt ikke nok med en økonomisk straf i form af 1.000 kroner i bøde - der skal ét klip i kortet til" mener Rasmus Wagner fra Hold til højre-kampagnen på Facebook.

Vejdirektoratet har lavet en film, der fortæller, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner. Du kan finde den her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...