Politiet vil halvere trafikdrab inden 2020 - her er den nye strategi

Rigspolitiet har netop løftet sløret for de tre fokusområder i den nye færdselsstrategi, der skal diktere indsatsen de næste tre år.

28. september 2016 af Daniel Bohnsen

Hver dag er der i gennemsnit ni danskere, som enten bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i trafikken. Det tal ønsker Færdselssikkerhedskommisionen at halvere inden 1. januar 2020.

Som middel til målsætningen vil politiet have fokus på de tre færdselsområder, der har den største dokumenterede effekt.

Fokusområderne for politiets nationale færdselsindsats vil frem til 2020 være høj hastighed, spirituskørsel og uopmærksomhed i trafikken.

Som del af den nye færdselsstrategi skal der være løbende opfølgning på tiltagenes effektivitet, og indsatsen vil blive tilpasset lokale politikredses specifikke udfordringer.

Antallet af personskadeuheld er stort set faldet støt de seneste 50 år.

© Rigspolitiet

- Med den nye strategi måler vi også i stigende grad på effekten af politiets indsats – for eksempel vil vi i fremtiden måle på, om gennemsnitshastigheden på udvalgte vejstrækninger nedsættes. Det betyder, at der bliver sat mål, der har direkte indvirkning på trafikanternes adfærd og dermed på antallet af dræbte og tilskadekomne, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Færdselscenter i en pressemeddelelse.

Høj hastighed, spirituskørsel og uopmærksomhed i trafikken er valgt på baggrund af nationale og europæiske analyser af færdselsuheldsstatistikker.

Langt de fleste uheld sker i landzonerne.

© Rigspolitiet

For høj hastighed vurderes som den hyppigste årsag til færdselsulykker med dødelig udgang, mens alkohol og uopmærksomhed i trafikken hver især er en medvirkende faktor i omkring en fjerdedel af alle uheld.

Synes du politiet fokuserer på de rigtige områder? Giv dit besyv med i kommentarfeltet herunder!

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...