P-vagternes nye våben: Betal bøden – eller skaf en ny forrude

Gentagne eller særligt grove parkeringsovertrædelser kan få dig i fedtefadet hos P-vagterne, og deres nye våben kan gøre det meget svært at undslippe.

18. oktober 2016 af Mathias Brandt

Navnet er The Barnacle og er en snedig lille skræm, som p-vagterne kan sætte på ulovligt parkeret bilers forrude, så udsynet er blokeret for bilisten og derved ikke kan køre nogen vegne.

Barnacle er engelsk og er navnet på et skaldyr, som sidder suget fast på klippevægge langs kysten. P-vagtens Barnacle dog ikke helt så lille, den vejer små 10 kilo og suger sig fast på forruden med store sugekopper. 

P-vagten monterer ganske enkelt apparatet på forruden og suger et vakuum, som kan modstå et træk på 340 kg. Det gør den praktisk talt umulig at få af, med mindre du har en kode. Koden skal tastes på det lille tastatur, som sidder på oversiden af skærmen.  

Koden kan lovovertræderen kun få adgang til, ved at betale bøden via mobilen, hvorefter vedkommende modtager en kode. Derefter er det bilistens eget ansvar at indlevere skærmen til en adresse udstedt af parkeringsvagten. Skulle bilisten vælge at køre fra stedet alligevel, vil skærmen opfange det og udsende en høj alarm. 

Danske bilister skal dog ikke være nervøse. The Barnacle er på prøve i USA, og der er vist ingen planer om, at den skal ud til de danske p-vagter lige foreløbig. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...