© Regeringen

Ny regering: Hvad vil de gøre med biler og transport?

Den nye SVM-regering har fremlagt sine visioner for fremtidens billisme i deres regeringsgrundlag, hvor fokus er på el.

16. december 2022 af Jakob Illerup

Efter en lang og hård fødsel er en ny midterregering kommet til verden. Bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. Sammen har de fremlagt deres regeringsgrundlag, og dermed også givet et fingerpeg om, hvordan de vil forme billismen.

Den nye regering skriver, at det går for langsomt med at gøre Danmark uafhængig af russisk gas og med at udfase fossile brændstoffer. Derfor vil den rykke problemstillingen helt op på den politiske dagsorden.

“En grønnere transport”

Den nye regering vil, under overskriften “En grønnere transport”, se på effekterne af den grønne vejtransportaftale fra 2020, der har en ambition om én million ‘grønne’ biler på vejene i 2030. Nu vil de se på, om udviklingen af ny teknologi i infrastrukturen kan sætte tempoet op.

Samtidig vil de undersøge, om ambitionerne for at få flere rene elbiler på vejene skal hæves, i forhold til hybridbiler.

Regeringen vil også sætte yderligere fart på antallet af nulemissionslastbiler, ved blandt andet at opsætte flere ladestandere. Vi har for nyligt kigget på fremtiden for brint-transport i Danmark, og der er gode udsigter for den tunge transport på brint.

Derfor adresserer den nye regeringen altså ikke de fem ting, som vi på Bil Magasinet bad en ny regering fikse.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...