© bilmagasinet.dk

Ny bombe under registreringsafgiften

EU-dom afgør, at nordmænd gerne må køre i svensk registrerede udlejningsbiler i Norge

23. marts 2011 af Mikkel Thomsager

Autobranchens branchemagasin Autoupdate bringer i dag historien om en EU-dom, der har åbnet for svenske udlejningsbiler i Norge.

Ifølge Autoupdate var det en dom med henvinsing til EU-regler og vares fri bevægelighed over grænserne, der sidste år tvang Norge til at åbne for, at nordmænd  kan leje bil i nabolandet Sverige og benytte den i Norge i op til 42 dage på et år.

I Danmark er det forsat helt forbudt for danskere bosat i Danmark at køre i biler, der er registreret på udenlandske nummerplader. Det er den afgørende bariere for, at danskere ikke kan købe eller leje biler i vore nabolande, hvor der er ikke registreringsafgift på bilerne. Det har de senere år har ført til flere domme med store bøde til danskere, der hør kørt i langtidslejede biler på udenlandske nummerplader.

”For at indlede en overtrædelsessag skal vi modtage en formel klage", siger Andrea Maresi, talsmand fra EU's industrikommission, ifølge Autoupdate. Endnu er der ikke indgivet en officiel klage, men problemet med lejebilers grænsegang er en stor udfordring for alle europæiske biludlejningsselskaber.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...