Fra imorgen klapper fælden

Fra og med imorgen giver det klip i kørekortet at bruge håndholdt mobiltelefon bag rattet. Danskerne synes generelt, at det er en helt fair straf

9. september 2019 af Mathias Brandt

Fra i morgen tirsdag den 10. september koster det - udover en bøde på 1500 kr. og 500 kr. til Offerfonden - også et klip i kørekortet at benytte håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen.

Der er bred opbakning til at håndholdt mobiltelefon skal give et klip i kørekortet. Rådet for Sikker Trafik har fået lavet en undersøgelse blandt 1.120 danskere. Her svarer 79 pct. af de adspurgte, at det er meget godt eller godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet. Kun otte procent synes, at det er meget dårligt eller dårligt.

"Uopmærksomhed er et stort problem for sikkerheden på vejene. Sammen med kampagner og kontrol er et klip i kørekortet noget af det, der virkelig kan ændre folks farlige adfærd. Det er godt for trafiksikkerheden, at man nu sætter ekstra ind overfor uopmærksom kørsel" siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

De unge synes mindst godt om lovændringen

Der er lidt forskel på, hvor begejstrede de enkelte aldersgrupper er for, at det nu koster et klip i kørekortet. Blandt personer over 60 år mener 83 %, at det er meget godt eller godt. Blandt de 18-35-årige er det 71 %, der deler den holdning. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...