Porsche Taycan Turbo S

Dumt! Ung mand knaldet af politiet med 214 km/t i Porsches nye elbil

Vanvidsbilisten fra Holland gav den gas i den nye Porsche Taycan. Han blev målt til 214 km/t af politiet et sted, hvor han kun måtte køre 100 km/t

25. januar 2020 af Christian Birkekvist

En ung mand fra Holland kunne tydeligvis ikke tåle de mange kræfter i den nye Porsche Taycan. På offentlig vej valgte han at hamre pedalen i bund og søge mod toppen af, hvad den brutale elbil kan klare. 

Politiet målte den den fartglade hollænder til 214 km/t, hvor han kun måtte køre 100 km/t. Forhåbentlig nød han turen. Der går nok lang tid før han sidder bag rattet igen.

For de knap så hollandsk-kyndige, følger her en oversættelse: “Testkørsel med Porsche Taycan slutter ikke godt! Den 24-årige kører blev taget på N33 med 214 km/t, hvor 100 km/t er tilladt!”

Holland hæver bøderne

I et forsøg på at få vanvidsbilisterne til at lette foden fra speederen, har Holland for nyligt sat bøderne op for fartovertrædelser. Nu koster det knap 225 kr. (30 €) at køre 5 km/t for hurtigt. 

Den højeste bøde, for at fræse afsted med 24 km/t over hastighedsgrænsen, tømmer pungen godt og grundigt med et beløb på godt 3.220 kr. (431 €). 

Hollands officielle bødeliste nævner ikke engang højere hastighedsovertrædelser end den. Derfor skal testkøreren med den tunge fod nok lægge vejen forbi en dommer.

Porsche Taycan Turbo

Kun 45 km/t mindre end Porschens topfart

Enten er der tale om en Taycan Turbo eller Turbo S. Begge modeller yder 616 hk (459 kW) under normal kørsel. Og tophastigheden for begge to er 259 km/t. 

Fartdjævlen fra Holland var således med en hastighed på 214 km/t, kun 45 km/t fra at nå den maksimale hastighed i Porschen.

Læs mere om Porsche Taycan her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...