Lovændring: På disse danske veje bliver hastigheden sat op

En række motortrafikvejs-strækninger er netop nu ved at blive opgraderet af Vejdirektoratet, så hastigheden kan sættes op fra 90 km/t til 100 km/t.

26. september 2016 af Daniel Bohnsen

Det er en ændring af færdselsloven, der nu betyder, at egnede motortrafikveje får hævet hastighedsgrænsen til 100 km/t.

I første omgang drejer det sig om seks motortrafikvejsstrækninger, hvoraf den første fra Holbæk til Vig allerede er taget i brug. 

De resterende fem vejstrækninger skal gennemgå opgraderinger af eksempelvis midterautoværn, før hastigheden sættes op. Det skulle ske løbende frem til og med 2017, udtaler Transport- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse i dag.

- Jeg er glad for, at opgraderingerne er i gang, så bilisterne får lov til at sætte hastigheden op på udvalgte veje rundt omkring i landet. Ved at øge hastigheden på de motortrafikveje, som er egnet til hurtigere kørsel, gøres det nemmere at komme fra A til B. Det hjælper på mobiliteten i samfundet og er til glæde for bilisterne, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

De opgraderede motortrafikvejsstrækninger, Bredsten-Vandel, Sdr. Borup-Assentoft, Løgten-Bale, Bale-Ugelbølle og dele af Næstved Nordlig omfartsvej, kan ses på kortet herunder.

© Transport- og Bygningsministeriet

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...