bødeuddeling4_midrez.jpg
bødeuddeling4_midrez.jpg© bilmagasinet.dk

Landsdækkende selekampagne

Selen redder masser af liv i trafikulykker

16. marts 2009 af Jan Lang - BilBasen

Du har den lige ved hånden, det tager to sekunder at spænde den, og den redder liv. Sikkerhedsselen er det mest enkle, effektive og billige middel i forebyggelse af trafikdrab og tilskadekomne.

Med en landsdækkende selekampagne i uge 12-13 Vejdirektoratet fokus på sikkerhedsselens vigtighed.

En tværgående analyse af ulykkesdata viser nemlig, at tre ud af fire trafikdræbte med stor sandsynlighed ville have overlevet, hvis de havde haft en sele på, da ulykken skete. Analysen er lavet af Havarikommissionen for Vejtrafikulykker.

Redningschef Henrik R. Christensen og hans kolleger i Falck har set mangt og meget igennem tiden. Han fortæller: "I mange tilfælde er folk slynget ud af bilen og er fundet et stykke fra ulykkesstedet, ved siden af bilen eller simpelthen under bilen. I Falck er vores erfaring, at sådanne trafikdræbte eller alvorligt tilskadekomne i langt de fleste tilfælde ikke havde sele på, da de kom ud for trafikulykken."

Henrik R. Christensen vælger dog også at fremhæve de positive oplevelser, der heldigvis også kommer ind imellem: "Det er de utroligste ting, vi oplever som falckreddere. Vi kommer ud til rigtig mange uhyggelige trafikulykker med hårdt kvæstede eller dræbte personer, men ind imellem, er der sket ulykker, hvor vi tænker - Hold da op hvor er det utroligt, at der ikke er sket noget med dem. I mange tilfælde kan vi takke de spændte seler, for at ulykkesofrene er i live."

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...