© www.facebook.com/holdtilhojre

Kampagne: Så hold dog til højre

Danske bilister lider af en besynderlig skræk mod højre vognbane

9. januar 2014 af Bil Magasinet

Du kender det alt for godt; En bilist ligger i venstre vejbane og højresporet er tomt. Selvom vi i Danmark har en paragraf der påbyder, at man holder til højre, undlader mange danskere at overholde loven. Men nu skal der andre boller på suppen. Det seneste år har Facebooksiden Hold til højre sat fokus på problemet, og opbakningen har været overvældende.

”Der er sjovt, fordi folk jo ikke normalt kører over for rødt eller triller rundt oppe på fortovet. At holde til højre er på ingen måde anderledes end andre færdselsregler” siger en af iværksætterne bag facebooksiden, Rasmus Wagner.

Men hvorfor kan de danske bilister ikke finde ud af at holde til højre? Store dele af det danske motorvejsnet er blevet tresporet, men størstedelen af de danske bilister trives tilsyneladende bedst i midten.

© www.facebook.com/holdtilhojre

Vejdirektoratet har tidligere sat fokus på at lære danskerne at holde til højre, men kampagnen har ikke fået den håbefulde effekt. At en græsrodsbevægelse som Hold til højre ender med at få større gennemslagskraft end en dyr kampagne fra en offentlig myndighed er meget i tråd med tiden. Det er netop den tendens, som gør de sociale medier så omdiskuteret.

”Facebook er jo meget mere end ’Nina er lige gået i bad og jeg spiser ostemad’- opdateringer. Der er en enorm potentiel kraft, fordi stemmerne bag en sag kommer fra medmennesker og ikke en offentlig myndighed.” forklarer Rasmus. ,

Men hvordan kan en Facebookside nogensinde påvirke trafikken? ”Vi begyndte selvfølgelig hurtigt at diskutere, hvordan folks engagement kunne komme ud over skærmen og faktisk få indflydelse på folks kørsel.” fortæller Rasmus. Svaret blev noget så gammeldags, som et klistermærke til bilen, hvilket man kan købe igennem facebooksiden, hvis man vil bidrage til budskabet.

Klik på linket, og tryk 'Like' for at støtte kampagnen

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...