© Flickr

J-dag udløser landsdækkende politirazzia

Lad bilen stå, hvis du som så mange andre skal ud og smage årets Julebryg. Dels fordi det er enormt dumt og potentielt farligt – men også fordi politiet holder øje med dig.

4. november 2016 af Mathias Brandt

Når sprutten går ind, så går forstanden ud – det kan få folk til de dummeste ting. En af dem er at sætte sig bag rattet af en og køre hjem, når der pludselig er lidt for langt til den nærmeste bus, eller ventetiden på en taxa bliver for lang. 

Et af årets store alkoholiske højdepunkter finder sted i aften – nemlig J-Dag – hvor julebryggen bliver frigivet. Det får politiet landet over til at holde et ekstra øje med påvirkede bilister.

Derfor har politiet målrettet indsats mod spiritus- og narkotikakørsel fra torsdag den 3. november til og med søndag den 6. november.

Lav aftale på forhånd

J-dag afholdes traditionen tro den første fredag i november måned. Her mødes folk i festligt lag, hvor der ofte indtages juleøl. Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxi eller bus hjem.

Selv om den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat et stort problem, og de vurderes at være involveret i hver femte dødsulykke.

Politiets patruljer vil naturligvis være på vejene i dagene omkring J-dag, og udover spirituspåvirkning vil politiet også kontrollere, om bilisterne er påvirkede af narkotika eller medicin.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...