© bilmagasinet.dk

Hvad er en demobil?

Ordet findes slet ikke i den danske lovgivning, konstaterer jurist

15. juli 2011 af Autoupdate

Ordet ”demobil” får de fleste i bilbranchen til at vågne op. Så meget har ordet i den seneste tid været fremme i debatten - ikke mindst i kraft af SKATs beskyldninger om snyd med nævnte slags biler - at de færreste kan sidde det overhørig.

Men ordet findes slet ikke i lovgivningen. Det fortæller jurist i Bilbranchen, Nils Suhr Andersen, om i det seneste nummer af AutoUpdate Online.

”Der findes ingen præcis definition på begrebet demobil. Ordet findes slet ikke i lovgivningen og den almindelige forståelse var tidligere, at det var en bil, der blev brugt til demonstration. I dag bruges udtrykket af SKAT om alle biler, der er indregistrerede til en bilforhandler eller har en bilforhandler som bruger. Altså både værksteds-udlejningsbiler, demonstrationsbiler og egne firmabiler. Det centrale spørgsmål - både for forhandleren og for SKAT - er, hvornår en demobil kan sælges som en brugt bil med den konsekvens, at der ikke skal betales registreringsafgift ved salget til kunden,” fortæller Nils Suhr Andersen.

Hver 10. forhandler fusker med afgifter
For at forhandleren kan undlade af betale afgift af en eventuel avance, skal en bil have kørt "mindst et par tusinde kilometer og være mindst et par måneder gammel," fastslår Bilbranchen over for sine medlemmer.

SKATs kontrolaktion i maj hos 120 bilforhandlere viste, at der indregistreres biler som demobiler i stor stil. Hos knap 10 pct. af forhandlerne udgjorde salget af demobiler 80-100 pct. af omsætningen af nye biler.

SKAT, Bilbranchen og DAF arbejder nu på en vejledning med mere klare regler om, hvornår en bil må sælges som såkaldt demobil.

Læs baggrund og hele artiklen i det seneste nummer af branchebladet AutoUpdate Online.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...