Hold til højre: Nu går politiet efter de irriterende bilister

I denne uge sætter Vejdirektoratet og politiet fokus på at få trafikanterne til at holde til højre, og alle politikredse udfører derfor kontrol på vejene.

22. maj 2017 af Esben Skrumsager


Det skaber bedre plads på vejen, når du husker at holde til højre i stedet for at blive liggende i overhalingssporet. Desværre oplever mange bilister, at medtrafikanterne ikke overholder loven. Og det forsinker os allesammen.

- Når vi ikke holder til højre, forhindrer vi andre bilister i at komme frem, og vi irriterer dem desuden unødigt. I Vejdirektoratet arbejder vi med at skabe bedre fremkommelighed på vejene, og vi har brug for, at bilisterne hjælper os ved at tage hensyn til hinanden, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er leder i trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

I uge 21 sætter Vejdirektoratet og politiet derfor fokus på at få trafikanterne til at holde til højre, og alle politikredse udfører derfor kontrol på vejene med særligt fokus på dette.

- Vi oplever tit, at først når bilisterne ser en patruljevogn, husker de at trække ind til højre. Ved at sætte fokus på problemet håber vi, at vi generelt kan få flere til at placere sig rigtigt. Det er det bedste for fremkommeligheden, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets nationale færdselscenter.

Vejdirektoratet har lavet en film, der fortæller, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner. Den kan du se herunder.

Desværre ser kampagnen ud til at være tomme trusler, for i praksis bliver hysterisk få bilister stoppet for at køre i venstre side. Det kan du læse mere om i klummen fra Bil Magasinets digitale redaktør, Esben Skrumsager: Skrummes klumme: Politiets indsats mod inderbanefobi er det rene skuespil.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...