© bilmagasinet.dk

Håndholdt mobilsnak skal koste klip

Et flertal i folketinget vil stramme op på klip-ordningen

4. juni 2009 af Jan Lang - BilBasen

Håndholdt mobilsnak og kørsel uden sikkerhedssele er en alvorlig risiko for færdselssikkerheden. Det mener et flertal i folketinget, og et forslag fra Socialdemokraterne og SF skal skærpe straffen for de to forseelser, så de fra efteråret udløser klip i kørekortet.

Forslaget får opbakning fra Venstres færdselssikkerhedsordfører Karsten Nonbo, formanden for Rådet for større Færdselssikkerhed Tom Behnke (K) og Sven Karup Nielsen, mens formanden for Havarikommissionen for Vejtrafikulykker gerne vil se dokumentation for en straming.

”Der er ingen tvivl om, at der kunne reddes mange menneskeliv, hvis alle kørte med sele. Den dokumentation er rimelig klar. Det kniber mere med viden om, hvor farligt det er at tale i mobiltelefon,” siger Sven Karup Nielsen til Jyllands Posten.

Sven Karup Nielsen mener desuden, at det er en god idé at tage klippekort-ordningen op til revision og måske indfører stramninger i forbindelse med grove hastighedsovertrædelser, som han mener godt kan koste flere klip.

Antallet af klip i kørekortet, som politiet gav i 2008 for forskellige færdselslovsovertrædelser, er nogenlunde på niveau med året før. Sidste år blev der givet 68.897 klip mod 69.910 i 2007. Det viser Rigspolitiets foreløbige statistik, hvor der dog stadig kan blive tilføjet enkelte sager fra 2008.

Klip for hastighedsovertrædelser over 30 procent af den tilladte hastighed er stadig den kategori, der fylder mest i statistikken med 55.470 af klippene. Året før var der 55.897, som fik klip for at køre for hurtigt.
Kørsel over for rødt lys er den forseelse, der udløste næstflest klip med 4.597.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...