1.400 km i ét hug klares næppe bedre i andre biler end Volvo´s topmodel
1.400 km i ét hug klares næppe bedre i andre biler end Volvo´s topmodel© bilmagasinet.dk

ESC-system bliver obligatorisk

Lovkrav i alle nye personbiler fra 2011

23. marts 2009 af Steen Bachmann

Europa-Parlamentet har vedtaget at gøre ESC-stabilitetssystem obligatorisk for personbiler fra november 2011. Lovkravet gælder alle nye personbiler, der indregistreres fra november 2011 og alle nye køretøjer fra 2014. Lovforslaget skal endelig godkendes af Ministerrådet.


Ulykkesforskning viser, at udskridning er hovedårsagen til ulykker med dødelig udgang. ESC kan forhindre op til 80 pct. af alle udskridningsulykker", siger Dr. Werner Struth fra ledelsen i Chassis Systems Control hos Bosch og sammenfatter resultaterne af internationale undersøgelser.


"Efter sikkerhedsselen er systemet derfor det vigtigste sikkerhedssystem i bilen."

Bosch har udviklet det elektroniske stabilitetsprogram og satte det i serieproduktion som verdens første virksomhed i 1995. Ifølge en Bosch-analyse var 53 pct. af alle nyindregistrerede biler i Europa udstyret med ESC i første halvår af 2008.

Lovkrav om ESC er en del af en omfattende pakke af foranstaltninger, som EU agter at indføre for at øge trafiksikkerheden og nedsætte brændstofforbruget. Det gælder også intelligente nødbremsesystemer, vejbanealarm,
og dæk med lav rullemodstand.

I overensstemmelse med de nye direktiver kan bilmodeller fra 2010 kun opnå de maksimale 5 stjerner, hvis de er udstyret med ESC som standard.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...