Ny løsning skal gøre det meget lettere at omregistrere biler

Det er allerede muligt for private at klare en omregistrering på nettet, men for virksomheder er processen mere omstændig. Nu ser det ud til, at også virksomhederne langt om længe får samme muligheder.

23. februar 2017 af Esben Skrumsager

Daværende Skatteminister Karsten Lauritzen gjorde det nemmere  at omregistrere køretøjer, hvis ikke bilen skal have nye nummerplader. Det skriver Skatteministeriet i en mail til Bil Magasinet. 

Læs meget mere om omregistrering din bil her

Før i tiden var det fx et problem, når en bilforhandler skulle sælger en bil til en anden bilforhandler. Her skal virksomhederne nemlig en tur forbi enten Skat's motorkontor eller en nummerpladeoperatør. Men nu åbner skatteministeren altså endelig op for en digital løsning, så virksomhederne kan sidde hjemme på kontoret og klare omregistreringen direkte på skat.dk.

- Ved at åbne for, at virksomheder kan omregistrere deres køretøjer med nogle få klik, kommer virksomhederne til at spare både tid og bøvl. Det er ikke nogen stor revolution, men det er et skridt i den rigtige retning, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Allerede i dag er det som sagt muligt for privatpersoner at omregistrere køretøjer på skat.dk. Det kræver dog en tilretning af Køretøjsregistret at give erhvervsdrivende samme mulighed. Det forventes, at de nødvendige ændringer kan være på plads til den 1. juli 2017.

Skatteministeriet vurderer, at den digitale løsning på skat.dk vil kunne benyttes ved ca. 40.000 omregistreringer om året.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...