© mmm.dk

Bilsvindler idømt hård straf

Fusk med "klonede" biler gav fire års ubetinget fængsel til 37-årig sydsjællænder

15. august 2011 af Autoupdate

Der blev skrevet historie, da Københavns Byret i sidste uge afsagde dom i den første store sag om såkaldt ”kloning” af luksusbiler. 4 års ubetinget fængsel lød straffen på til den 37-årige Dean Kristensen fra Fuglebjerg på Sjælland, der tilstod og modtog dommen for hæleri, dokumentfalsk og bedrageri. Det skriver Ritzau.

Den dømte tog imod stjålne biler, som af bagmænd var blevet forsynet med et stelnummer fra en anden bil. I alt skal han have været involveret i sager med 28 personbiler samt en MAN lastvogn.

”Normalt får jeg bilen tilbudt. Og så flyver jeg ned til Holland og kører den tilbage,” fortalte Dean Kristensen i byretten. Den dømte boede dengang i Sverige, hvorfra han med falske papirer på vognen fik udleveret nummerplader hos myndighederne med henblik på videresalg af bilen.

Også i Danmark har svindlen foregået. Ikke kun myndighederne er blevet snydt; de uafvidende købere af bilerne, der i sidste ende har fået den beslaglagt af politiet uden mulighed for erstatning, er ligeledes blevet snydt på det groveste.

Leasingfirma i Flensborg
Ifølge Ritzau skulle Dean Kristensen have afvist selv at have ændret stelnumrene på de mange stjålne BMW'er, Audi'er, Mercedes'er og andre biler, som han aftog og siden solgte. I retten ville han imidlertid ikke sige noget om sine partnere. I et tilfælde erkendte han at være kørt til et leasingfirma i Flensborg med en stjålen VW Golf 2,0 GTI sammen med et medlem af Hells Angels, men rockeren vidste ikke noget om kriminaliteten, fortalte den dømte, der trods tatoveringer og djævelens tal ”666” tatoveret på sin højre hånd afviste at have noget med rockermiljøet at gøre.

Anklageren mente, at salget af de klonede biler var et anslag mod centrale værdier i samfundet - nemlig stelnumre og registreringsattester.

”Jeg har lagt vægt på, at kriminaliteten har haft en erhvervsmæssig karakter, at du er tidligere straffet, og at bilerne har en høj værdi,” sagde dommer Dorrit Lilholt i sin afgørelse.

Efter en hemmeligholdt aktion i starten af denne måned har Københavns Politi nu officielt meddelt, at de har beslaglagt 11 ”klonede” luksusbiler. En 37-årig mand med tæt tilknytning til rockergruppen Hells Angels er blevet anholdt og sigtet for syv forhold, oplyser politiet.

Sådan foregik svindlen
Biler af mærkerne Audi, Porsche, VW, BMW, Hummer og Lamborghini blev stjålet rundt omkring i Europa, hvorefter stelnummer og dertilhørende registreringsattest er blevet forfalsket på professionel vis. Det pågældende nummer er blevet kopieret - deraf udtrykket ”klonet” - fra en anden eksisterende bil af samme model, som typisk er blevet prøvekørt hos en forhandler.

Efter forfalskningen, hvor bl.a. stelnummeret er blevet slebet bort på professionel vis, er bilerne blevet indført i andre lande, hvor de efter indregistrering på normal vis så er blevet solgt til både forhandlere og private. Ifølge Københavns Politi har man samlet beslaglagt ca. 40 klonede køretøjer i Danmark, Sverige og Tyskland.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...