2018: Danske bilejere er stadig voldsomt overbeskattet

Der er gode og dårlige nyheder for de danske bilejere i 2018. Faktum er desværre, at danskerne stadig betaler væsentligt mere end andre europæere.

26. januar 2018 af Mathias Brandt

2018 begynder med en god og en dårlig nyhed til bilejerne. Den gode er, at det er blevet billigere at købe ny bil. Den dårlige er, at det bliver lidt dyrere at eje den. Alt i alt bliver det dog en smule billigere at være bilejer det kommende år. Det viser FDMs store bilbudget for 2018.

Det er ikke bare efterårets afgiftsnedsættelse, der gør det billigere at være bilejere i det nye år. Også præmien på bilforsikringen vil for mange være lavere. Til gengæld er der regnet en højere brændstofpris ind, ligesom der er prisstigninger på driften.

”Mest markant er dog ejerafgiften, der næste år stiger seks procent for alle bilejere som følge af pristalsregulering. Derudover stiger den halvårlige ejerafgift igen til juli med omkring 250 kr., men kun for biler der er solgt efter den seneste afgiftsomlægning sidste år. Populært sagt flyttes lidt af afgiften altså fra købet af bilen til det at eje den,” siger forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen

FDMs bilbudget viser, at det samlet set koster 3,73 kr. pr. km, hvis man køber en ny bil til 200.000 kr. Med et gennemsnitligt kørselsbehov svarer det til 75.000 kr. om året eller ca. 6.200 kr. om måneden. Men så er alle udgifter inklusive forsikringer og værditab også regnet med. Det er billigere, end det tidligere har været, og så får man endda mere bil for pengene.

Den største post er igen værditabet, som ligger på niveau med tidligere år. Om efterårets afgiftssænkning på sigt får nogen betydning, er endnu for tidligt at sige. Under alle omstændigheder er værditabet noget, man som køber skal være opmærksom på og indregne i sin biløkonomi.

”Vores bilbudget viser, at de senere års tendens fortsætter, nemlig at det er blevet billigere at være bilejer. Det er positivt. Men selvom registreringsafgiften nu er blevet sat ned tre år i træk, ændrer det ikke på, at danske bilejere stadig er voldsomt overbeskattet,” siger Allan Skytte Christensen

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...