© bilmagasinet.dk

130 biler standset i afgifts-razzia

SKAT standser biler med udenlandske nummerplader i Jylland og på Fyn

18. januar 2011 af Autoupdate

SKATs mistanke om afgiftssnyd med udenlandsk indregistrerede biler blev til fulde bekræftet, da de fredag og lørdag foretog en stor razzia i bestemte områder af Jylland og Fyn. 17 patruljer og 65 medarbejdere gik til værks på 130 biler med fremmede nummerplader - med en god fangst til følge.

Slutfacit blev beslaglæggelse af 15 biler, klipning af nummerplader på 11 andre, mens 14 flere sager nu vil blive undersøgt nærmere.

”Formålet med aktionen er at sikre, at de udenlandske biler, der burde have betalt dansk registreringsafgift, også får gjort det. Flytter man til Danmark, så skal ens bils straks indregistreres her i landet, men aktionen viser desværre, at der er mange, der ikke lige får gjort det,” fortæller SKATs tovholder på aktionen, Gordon N. Steffensen.

Grov svindel
Mens flere af de pågrebne bilister sikkert har undskyldt sig med, at de ikke kendte til reglerne, så er det i et enkelt tilfælde med sikkerhed ikke en undskyldning, som SKAT vil tage for gode varer.

”Én af de groveste sager vi stødte på, var en polsk mand, der havde ansøgt SKAT om lov til at køre i sin polske bil her i landet, men havde fået afslag. Men det afslag havde han åbenbart ikke taget alvorligt, for vi fangede ham kørende i bilen. Ud over at han måtte forlade stedet til fods, så venter der ham en pæn regning og bøde,” siger Gordon N. Steffensen.

Lykkeriddere
”Vi har set eksempler på, at mange, der flytter hertil fra udlandet, sparer op til drømmebilen, som de så køber i deres oprindelige hjemland, hvor den indregistreres på udenlandske nummerplader. Det er lykkeriddere, der har kørt på chancen for ikke at blive opdaget. På denne måde har de forsøgt at slippe uden om at betale told, moms og registreringsafgift, som alle vi andre betaler. Men det ender med at blive en dyr fornøjelse, når vi først får gjort registreringsafgiften og bøden op,” siger Gordon N. Steffensen.

Udover sager om registreringsafgift afslørede aktionen tre sager om moms- og skattesnyd, en sag om socialt bedrageri, ligesom at en eftersøgt person blev anholdt af politiet.

”SKAT vil i tiden fremover intensivere kontrollerne, så der er god grund til, at få bragt orden i tingene nu,” lyder opfordringen fra Gordon Steffensen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...