Leasing bil flexleasing flex


© Søren Juul

Forstå leasing-junglen - find ud af om leasing er det rigtige for dig

Selv garvede folk i leasingbranchen skal holde tungen lige i munden for at overskue de mange nye måder, man kan lease en bil. Her er 6 måder at gøre det på

1. januar 2023 af Steen Bachmann

Privatleasing

Også kaldet operationel leasing

 1. Du lægger en udbetaling og en fast månedlig ydelse i en aftalt periode for at have fri rådighed over en bil . Perioden er typisk tre år/45.000 km, men kan være kortere eller længere, og have flere eller færre kilometer. Du kan ændre kilometerbehovet i løbet af perioden mod et gebyr. Bilen tilhører leasingselskabet.

  Med privatleasing behøver man ikke tænke på værditab og uventede reparationer, man skal blot betale leasingydelsen, forsikring, grøn ejerafgift og brændstof, så er man kørende.

 2. I privatleasing er forsikring ikke med i aftalen, men den kan ofte købes sammen med leasingkontrakten mod et tillæg.

 3. Når du afleverer bilen, laver en uvildig synsvirksomhed en tilstandsrapport. Hvis der er slid eller skader ud over hvad, man forventer efter alder og km-tal, udregnes prisen for at fikse det efter et fast prissystem med for eksempel omlakering af et felt på en dør.

TIP: Det vil i næsten alle tilfælde være billigere at få fikset eventuelle ting på et klargøringscenter, inden du afleverer bilen. Timelønnen er lavere end på et autoriseret værksted, og leasingselskabet har ikke noget imod, at du selv får udbedret buler og ridser. Vær også opmærksom på, at bilen skal afleveres rengjort både ude og inde.

Se her, hvad du skal være opmærksom på, inden du afleverer bilen.

Vær også opmærksom på, at du skal overholde serviceforeskrifterne.

Privatleasing - Plus & Minus

+ Sikker finansieringsform

+ Du får en ny bil

+ Du kender dit bilbudget

+ Ændring i bilafgifterne betyder intet

+ Kan opsiges efter 11 måneder

+ Garanti og service er med i prisen

+ Totalomkostninger fremgår af kontrakten

- Du binder dig til bilen de første 11 måneder

- Du skal kende dit kørselsbehov

- Risiko for efterregning

Releasing

 1. Releasing betyder leasing af en brugt bil, der sjældent er mere end tre år gammel. Releasing tilbyder leasing af biler, der er afleveret hos dem af den første bruger inden periodens udløb.

 2. Ring eller skriv til et leasingselskab som Fleggaard, Alm Brand eller Nordania og hør, om de har biler stående eller på vej ind, som skal ud at køre igen.

 3. Du kan nu "overtage" leasingkontrakten på bilen til ingen eller lav udbetaling - den første bruger har jo betalt udbetalingen. Du kan tilkøbe forsikring sammen med kontrakten. Aflevering er ligesom almindelig privatleasing - få bilen fikset inden, du afleverer den.

Releasing - Plus & Minus

+ Sikker finansieringsform

+ Du kender dit bilbudget

+ Kontrakten kan opsiges efter 11 måneder

+ Garanti og service er med i prisen

+ Totalomkostninger fremgår af kontrakten

- Du binder dig til bilen de første 11 måneder

- Du skal kende dit kørselsbehov

- Risiko for efterregning

- Lille udvalg af biler

- Kun eftermonteret ekstraudstyr

Bilabonnement

1. En ny form for privatleasing, hvor man kun betaler ét fast beløb hver måned via en PBS-aftale. Herefter tager leasingselskabet sig af alle udgifter. Man binder sig kun for tre måneder og har en måneds opsigelse. Denne type af leasing er inspireret af tjenester som for eksempel streaming, hvor man også kun betaler ét beløb.

2. Find en bil hos f.eks. bilabonnement.dk eller Dribe. Bestil og betal online, og hent bilen (eller betal for at få den leveret).

3. Du kører bare derudaf og skal hverken tænke på forsikring, ejerafgift, service, dæk eller andre udgifter - kun brændstof. Ved aflevering gælder det samme som ved almindelig privatleasing. Bemærk, at bil-abonnement er lidt dyrere end almindelig privatleasing.

Bilabonnement - Plus & Minus

+ Nem og hurtig måde at få en ny bil

+ Du kender dit bilbudget

+ Opsigelsesvarsel på en måned

+ Alle udgifter er med i prisen - bare kør

+ Totalkomkostninger fremgår af kontrakten

- Den månedlige ydelse er lidt højere

- Du skal kende dit kørselsbehov

- Risiko for efterregninger

- Det er dyrt at køre mere end aftalt

- Lille udvalg og ofte kun billigere biler

Leasing bil flexleasing flex mercedes
Mercedes E-klasse:

Der er typisk en idé i at lease en bil som denne, men sørg for at vælge den type af leasing, der passer dit behov bedst!

© Mercedes

Langtidsleje

 1. Langtidsleje dækker over leje af en bil fra 30 til 364 dage. Det bruges for eksempel ved nyt job, ændret arbejdsplads og lignende, men kan anvendes af alle bilbrugere. En lejet bil kan i de fleste tilfælde konkurrere prismæssigt med privatleasing af bil ved leje i op til et år.

 2. Bestil et konkret tilbud på langtidsleje hos et biludlejnings- eller leasingfirma (de færreste prisudregnere har langtidsleje med).

 3. Du skal ikke tænke på forsikring, reparationer, dæk, service eller årlig ejerafgift, da det jo er en lejebil. Der er 24 timers opsigelse på lejeaftalen, og samme betingelser for slid og skader som for en almindelig lejebil. Du afleverer, og afregner. Skal du på ferie eller har du brug for mere plads i en weekend, kan du bytte din lejebil til en større bil med kort varsel, og bytte tilbage igen efter ferien.

Langtidsleje - Plus & Minus

+ Du betaler ét fast beløb hver måned

+ Ingen pligter mht. vedligehold eller drift

+ Skift frit til en anden bil eller biltype

+ Forsikring er med i aftalen

+ 24 timers opsigelse

- Begrænset udvalg af modeller

- Trækkrog fås ikke på lejebiler

- Du får først den lave pris efter 30 dage

- Det er dyrt at køre mere end aftalt

Flexleasing

Også kaldet finansiel leasing

 1. Flexleasing er egnet til nye og brugte biler med en handelsværdi i Danmark fra ca. 300.000 kr. Her betaler du løbende registreringsafgift i stedet for at betale det hele på én gang. Du får lav månedlig ydelse, men ved til gengæld ikke, hvor meget festen kommer til at koste i den sidste ende.

 2. Find en bil. Hvor den er til salg er ligegyldigt, så længe den er uden afgifter. Indgå en kontrakt med et leasingselskab, som køber bilen.

 3. Flexleasing er leasing af en bil for en fast månedlig ydelse inklusive forsikring og registreringsafgift. Perioden er typisk 12-24 måneder (kontrakten kan forlænges mod et gebyr). Herefter har du pligt til at anvise en køber til en aftalt minimumspris (restværdi).

  Denne værdi skal fremgå tydeligt på kontrakten. I praksis kan leasingselskabet hjælpe med at sælge bilen videre mod et gebyr – da den er uden afgifter, kan den sælges i alle europæiske lande.

Flexleasing - Plus & Minus

+ Få en bil, du ellers ikke ville have råd til

+ Spar på registreringsafgift og afskrivning

+ Spar på finansielle omkostninger

+ Find din drømmebil - og leas den!

- Usikker finansieringsform

- Ingen garanti for den forventede restværdi

- Du betaler, hvis biler går i stykker

- Du kender ikke totalomkostningen, før regnskabet er gjort op i den sidste ende

Splitleasing

 1. Denne type leasing kaldes også dele-leasing. Formen er primært egnet til virksomhedsejere og anpartshavere med ny eller brugt bil til over ca. 400.000 kr. Der oprettes to leasingkontrakter: Én for privat brug og én for erhvervsmæssig brug. Dermed opnås en lav privat ydelse for en dyr bil.

 2. Find en ny eller brugt bil uden afgifter. Dit leasingselskab køber bilen, og udformer to kontrakter: én til dig, og ét til dit firma.

 3. Der monteres en GPS-baseret kørebog i bilen, så den ved, hvornår du kører hhv. privat og erhverv. Der er ofte fri km med i aftalen. Kører du 20/80 pct. privat/erhverv, betaler du kun 20 pct. af udgifterne til bilen. Firmaet kan trække sin del af udgifterne fra.

Læs mere om splitleasing her.

Splitleasing - Plus & Minus

+ Du får en dyr bil til en lav privat ydelse

+ Dit firma slipper for at binde penge i finansiering, afgifter og afskrivning

+ Firmaet kan trække momsen fra

+ Du slipper for at betale firmabilskat

- Usikker finansieringsform

- Kompliceret leasingform

- Kun for virksomhedsejere og anpartshavere

- Uegnet til biler under ca. 400.000 kr.

- Du og firmaet hænger på bilens restværdi

leasing bil lease flexlease bilabonnement polo gti

Du behøver ikke lease en klassisk direktør-vogn, såsom en E-klasse eller V90. Der findes også sprælske og frække bud på en leaset bil - eksempelvis den nye Polo GTI.

© VW

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...