© Digitaliseringsstyrelsen

Nu kan du få dit kørekort på telefonen

Nu behøver du ikke længere frygte at have glemt dit kørekort, hvis du har din telefon på dig

24. november 2020 af Gustav Reeh Persson

En tidlig julegave

Staten har givet os en tidlig julegave, som har kostet små 45 millioner kr. at udvikle i løbet af to år. Fra i dag har det været muligt at have dit kørekort gyldigt på telefonen. Det er et supplement til det fysiske og ikke en erstatning. Kørekortet er en app, du kan finde til både Android og IOS.

Der er dog nogle besværligheder med det digitale kørekort, man lige skal have i mente. Det første er, at det er kun gyldigt i Danmark. Man skal desuden være opmærksom på, at det stadig koster 1.000 kr., hvis der ikke er strøm på mobilen eller hvis skærmen er ødelagt så meget, at politiet ikke kan scanne det digitale kørekort.

Benny Engelbrecht

Transportminister Benny Engelbrecht udtaler til DR: "Det er godt at kunne have kørekortet lige ved hånden, og det har de fleste mennesker i forvejen med mobiltelefonen. Men det er ikke sådan, at vi tvinger folk til at have et digitalt kørekort. Det er et tilbud. Men et tilbud, der nok vil gøre det lidt lettere både for borgerne, men også politiet, når man skal kontrollere kørekortet."

Sådan gør du:

Appen du skal finde hedder "Kørekort" og kræver nem-id og pas at sætte op. Den er gyldig både som kørekort og identifikation indenfor Danmarks grænser. Serverne er pressede, så du kan komme ud for at skulle trykke "opret kørekort" et par gange, før du bliver ledt videre i systemet. 

For at have kørekortet på telefonen kræver det NFC teknologi. Det betyder for iPhone brugere, at det mindst skal være en iPhone 7. For Android-brugere kræver kørekort-appen Android 8 eller et nyere styresystem på telefonen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...