Vælg den beskrivelse, der passer bedst på dig
Ung i byen med begrænset kørselsbehov – Fiat 500e
Fiat 500e er en oplagt bybil til gøremål inden for en overskuelig radius. Med en opgivet rækkevidde på 311 km fra et 42 kWh-batteri har den lille italiensk hatchback nu intet at skamme sig over – omend en tur på tværs af kongeriget gøres bedre i andre biler.500e har tilpas kvikke og rappe køreegenskaber, der gør den til en mester i storbyjunglen, hvor designikonet takket være et stort styreudslag kan vende på en femøre og lave trepunktvendinger til den store guldmedalje
Bilens klejne bagsæder er bedst til indkøb eller lign., men adgangen er gjort lettere i Fiat 500e-udgaven, hvor hatchbacken har en baghængslet “halv” bagdør i forlængelse af fordørens åbning.
Der er kræset for personerne på forsæderne med fine kabinematerialer, men Fiat’en er en udpræget egoist-bil, hvor der ikke er tænkt meget på bagagerumsstørrelse eller mulighed for at trække en trailer. Skal der vind i håret, fås 500e også som stilsikker cabriolet med stoftag.
Frapris: 259.990 kr.
Styrker ved Fiat 500e:
- Kvik og manøvredygtig
- Prisbevidst
- Mulighed for en ekstra halv sidedør

Fiat 500e er manøvredygtig, kæk og ikke alt for dyr – en oplagt elbil til storbyboeren.
© A. HansenFamilien med mange daglige gøremål – Kia EV6
For mange er elbilen Kia EV6 med sit allround-fokus vigtig at have på radaren. Først og fremmest er EV6 med sin kombination af gode pladsforhorhold, hurtig opladning af batteriet samt lækre kabinematerialer kåret som Årets Bil i Europa 2022.
EV6 er stor, den rummelige kabine med fladt gulv uden kardantunnel har god plads ved alle siddepladser, og bagagerummet kan indeholde op til 1.352 liter med bagsæderne lagt ned og 562 liter, hvis bagsæderne er i brug.
Ulig langt de fleste elbiler benytter kia EV6 en 800 volt-arkitektur, hvilket blandt andet muliggøre lynladning med op til 240 kW – teoretisk betyder det, at du i den koreanske hatchback skal holde kortere tid ved ladestanderen for at “tanke” kilometer på batteriet.
Vælges varianten med længst rækkevidde, er bilen opgivet til at kunne køre 528 kilometer mellem ladestoppene.
I rollen som familiebil er der med EV6 også mulighed for at køre parcelhusets haveaffald væk på en trailer – Kia EV6 må trække op til 1.600 kg på krogen, hvis der er monteret bremser på det påhængte.
Koreanske Kia tilbyder en lang og flot fabriksgaranti. EV6 har syv års/150.000 km fabriksgaranti, fem års lakgaranti og 12 års garanti mod rustgennemtæring – uden tvivl noget, der kan skabe ro i husholdningsbudgettet.
Frapris: Pt. udsolgt
Styrker ved Kia EV6:
- Mulighed for lynhurtig opladning
- Rummelig og alsidig
- Lang garanti

Kia EV6 er rummelig, har lang garanti, og så er den lynhurtig ved laderen – alt i alt en alsidig, allround-løsning.
© Søren JuulPensionist med hang til oplevelser – VW ID. Buzz
Den elektriske minibus drager på designstrømninger fra forrige årtusindes “hippiebus” også kaldet “Rugbrød” på vores breddegrader. I sin 2022-aftapning er VW ID. Buzz en bekostelig affære, og den henvender sig til personer med orden i økonomien – og med lyst på oplevelser.
Den ultrarummelige, tyske elbil har fem sæder, hvor ergonomien er skruet op under loftet med blandt andet armlæn på forsæderne og klapborde til gavn og glæde for passagererne på bagsæderne.
Takket være et højt karrosseri er indstigningen let – et stort plus, hvis bevægelsesapparatet afspejler en fremskreden alder i kørekortet. Man sætter sig “ind i” Buzz, frem for “ned i” den.
Læs også: Hvor mange elbiler er der i Danmark?
Skal der køres på eventyr, har den elektriske minibus en opgivet rækkevidde på 417 km, og parkeret ved lynladestanderen kan der fyldes el på batteriet med op til 170 kW – i den virkelig verden under optimale forhold betyder det, at batteriet på 82 kWh kan lades fra 5-80 pct. på omkring 30 min.
VW ID. Buzz findes også som varevogn, kaldet Cargo, ligesom den vil blive lanceret i en Camper-udgave.
Frapris: 489.995 kr.
Styrker ved VW ID. Buzz:
- Rummelig kabine med mange indretningsmuligheder
- Høj ergonomi og let indstigning
- Fin rækkevidde og opladningshastighed

Bilentusiast med køreglæde som fokus – Polestar 2
Den svensk/kinesiske elbil fås i forskellige varianter og versioner – men banker dit hjerte for biler med dynamiske og sportslige køreegenskaber, er der ingen vej uden om Polestar 2 Longe Range Dual Motor Performance.
Polestar 2 taler til bilentusiasten, blandt andet fordi styretøjet er meget præcist – det betyder, at der ikke skal drejes meget på rattet, før bilens forhjul reagerer i den ønskede retning og grad.
Desuden kan Polestar 2 udstyres med nørd-grej som enorme hjul, der har sporty dæk, kæmpe bremser samt justerbare støddæmpere i undervognen.
Læs også: Polestar 2 får opdatering - ALT er forbedret!
Til forskel fra mange andre elbiler lægger Polestar 2’s design sig op ad det udseende, man kender fra mere konventionelle biler med forbrændingsmotorer – til gengæld har karrosseriets sporty design den ulempe, at bilen kan være svær at orientere sig ud af.
Kabinen byder på en udlægning af bilens mange tilbud, der er intuitiv, og selv om interiøret er grænsende til det intime, er førerpladsen velindrettet.
I den hurtigste variant yder Polestar’en 476 hk, og takket være et effektivt firehjulstræk kan elbilen sprinte fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder.
Frapris: 370.000 kr.
Styrker ved Polestar 2:
- Indlevende køreegenskaber
- Lynhurtig acceleration
- Sporty design

Der er en sportslig nerve i Polestar 2, der er svær at finde i andre elbiler i klassen.
© Søren JuulVil du læse mere om elbiler?
Der er naturligvis langt flere elbiler på det danske marked, end vi nævner i denne guide. Ramte ingen af anbefalingerne dig, kan du med fordel gå på jagt i vores store oversigt over de mest interessante elbiler netop nu – artiklen opdateres løbende. Klik her