Har du styr på din trailer? Bliv klar til efteråret med 6 hurtige tips.

Efteråret betyder haveaffald og ture til genbrugspladsen med afklippede grene, græs, blade og visne stauder. Mange af os bruger kun traileren få gange om året. Her er 6 trin, som sikrer at du kommer sikkert på genbrugspladsen.

26. december 2021 af Mathias Brandt

1. Hvor gammel er din trailer?
Hænger den overhovedet sammen med andet end gaffatape? Hvis den har nogle år på bagen, skal du også tjekke dækkene.

– Et trailerdæk går ofte til, længe før det slides ned - så vær opmærksom og kig dem efter med jævne mellemrum, så du ikke pludselig står med en trailer fyldt med haveaffald og et flækket trailerdæk, fortæller teknisk chef hos Bridgestone Danmark, Jesper Sørensen

2. Tjek også dækkenes mønsterdybde.
Slidte dæk forøger bremselængden og gør din kørsel ustabil. Jo tungere traileren er læsset, jo længere er bilens og trailerens bremselængde. Husk dæktrykket må gerne være højere end normalt, når du kører med et tungt læs.

3. Du skal sikre dit læs, så du ikke taber grene eller andre genstande under kørslen.
Spænd reb eller sikkerhedsremme hen over trailerens lad og spænd presenning eller sikkerhedsnet over løse genstande, så de ikke flyver af til gene og fare for andre trafikanter.

4. Fordel vægten jævnt, når du læsser traileren.
En ujævn fordeling af vægten kan nemt gøre din trailer ustabil og få den til at slingre. Du skal specielt være opmærksom på for meget vægt bagerst i traileren, det det øger risikoen markant.


5. Tjek hvor tungt et læs din bil må trække, og hvor mange kilo, du må laste traileren med.
Det er nemt at overlæsse en trailer, da den ofte kan rumme større mængder, end den må køre med. Pas på hvis du kører med sand, grus eller fliser – vægten kommer lynhurtigt for højt op. Traileren kan bryde sammen eller komme i svingninger, når du læsser den for tungt. Se trailerens totalvægt og lastevægt på et skilt på traileren. Og husk, der vanker bøder, hvis du kører med overvægt.

6. Sørg for, at traileren er koblet rigtigt på bilen, og at lygter og blinklys virker.

Og så kan du ellers bare gå i gang med havesaksen og få haven gjort efterårsklar!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...