© bilmagasinet.dk

Gratis: Fin guide til regeljunglen

Skattekonsulent begår håndbog om love og regler om biler i et sprog, der er til at forstå

10. december 2010 af Steen Bachmann

Salget af biler steg i årets første ni måneder med 35 procent. Det samme kan man desværre sige om de skatte-, moms- og afgiftsregler, der gælder for biler. Mængden af disse vokser også, og gør selv rutinerede talfolk gråhårede.

”Reglerne omkring beskatning af biler er mange. Så mange at hverken virksomheder eller privatpersoner kan hitte rede i dem. Det er fortællingen om de basale regler, der med undtagelser og undtagelsernes undtagelse har vokset sig urimeligt store,” vurderer Henning Boye Hansen, der er skattekonsulent i BDO - en af landets største revisions- og rådgivningsvirksomheder.

 

© bilmagasinet.dk

Han står bag bogen "Biler - en guide til skat, moms og afgifter". Den gennemgår reglerne for beskatning af firmabiler, herunder undtagelsesreglen for specialkøretøjer. Den betyder, at man kan køre i firmaets bil mellem hjemmet og arbejdet uden at skulle beskattes af fri bil.

"En glimrende regel, der i praksis dog volder en del besvær, fordi der ikke findes en klar definition på et specialkøretøj,” siger forfatteren.

Også reglerne for udbetaling af skattefri kørepenge gennemgås i bogen. Der er i denne forbindelse lagt vægt på arbejdsgiverens pligter. Et overset område, vurderer Henning Boye Hansen: ”Mange virksomheder er desværre i overhængende fare for at komme til at hænge på en skatteregning, fordi de ikke kender reglerne.”

Leasing af biler er blevet meget populært i de senere år. Bogen indeholder derfor også afsnit herom, herunder om forskellen på deleleasing og flexleasing.

”Vi synes, at reglerne er unødigt komplicerede. Faktisk ser vi flere muligheder for forenkling. Desværre er der næppe politisk opbakning til radikale ændringer,” vurderer Henning Boye Hansen.

Bilbogen kan hentes gratis som pdf-fil hos revisionsvirksomheden BDO.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...