© Frederik Hauschildt

Få mere for din bil: Sådan tager du gode salgsfotos

Skal du have solgt din bil i en fart, er det vigtigt at få skudt nogle gode fotos. Følger du vores fotoguide, har du overstået opgaven i en fart.

6. oktober 2022 af Anders Richter

Du har besluttet dig for at sælge din bil privat, hvilket er en rigtig god idé. På den måde kan du i mange tilfælde få flere penge i hånden, da du undgår at skulle betale en forhandler for at hjælpe dig.

Det er ikke svært at sælge bilen selv, hvis du bare har et sæt gode billeder parat, og med nogle små tricks i ærmet kan alle gøre det selv. I artiklen her gennemgår vi nogle af de ting, du skal være opmærksom på, inden du går igang med dit kamera.

Hvilket kamera skal jeg bruge?

Mange tror, det kræver professionelt udstyr at skyde gode fotos af din bil, men sådan forholder det sig slet ikke. Du kan sagtens gøre det med din smartphone, som faktisk skyder fotos i en helt hæderlig kvalitet. Husk, at dine fotos skal bruges til en salgsannonce på nettet, og der er grænser for, i hvor høj opløsning du kan uploade et foto. Derfor er der ingen grund til at gøre det sværere eller mere teknisk kompliceret end nødvendigt.

Nu er du klar!

Når du har udstyret klart, gælder det om at få rengjort bilen. Den skal vaskes, kabinen skal støvsuges, og alle personlige ejendele skal fjernes fra kabinen. Her må heller ikke ligge tomme colaflasker eller en Wunderbaum i bakspejlet. Alt skal ud, og når du er færdig med det, kan du passende tømme bagagerummet. Husk også at finde servicebogen frem og gerne også gamle regninger samt alle bilens ­nøgler. Dem skal du nemlig også have et foto af.

© Frederik Hausschildt

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed...

Herefter starter jagten efter den perfekte fotolokation. Kig rundt i dit lokalområde, og gå efter et sted, hvor du kan være i fred, hvor baggrunden er rolig, hvor der ikke er andre biler, og hvor bilen kan holde på asfalt. En bil hører hjemme på asfalt og ikke ude på græsset i din have. Alternativt kan du finde en stor og ensfarvet væg i et industriområde, hvilket fint kan bruges. Nu er du endelig klar til at skyde.

Husk det hele

Du skal have et foto af bilen skråt forfra og skråt bagfra. Husk her at dreje forhjulene, så du ser så meget af fælgen så muligt og ikke dækket. Du skal også have et foto af kabinen skudt ind fra førersiden. Husk her, at rattet skal stå lige. Herefter er turen kommet til motorrummet, og bagefter tager du et foto af bagagerummet. 

Med ærlighed kommer man længst

I salgsannoncer er det godt at være ærlig, så har bilen fejl i form af en ridse, bule eller en rustplet, så husk at skyde fotos af det. Det er altid godt at fortælle om bilens fejl på forhånd, så der ikke kommer misforståelser.

Et foto af bilens servicehistorik bredt ud på kølerhjelmen sammen med alle bilens nøgler er kronen på værket, og nu skal din bil nok blive solgt i en fart.

6 gode råd når du skal lave bilfotos

  1. Rengør bilen: Vask bilen, få den støv­suget, og fjern herefter alle personlige ejendele. Husk også at montere de flottere sommerhjul.
  2. Find en fotolokation: Kør rundt i lokalområdet, og find en pæn baggrund, hvor der ikke sker for meget. Alternativt brug en stor væg i en neutral farve som baggrund.
  3. Udstyr: Du kan sagtens bruge din smartphone til at skyde dine fotos. Hold dig fra den digitale zoom, da det gryner fotoet.
  4. Skyd i bredformat: Lav billederne i bredformat og hold dig til det. Højformatfotos er ikke relevante til en salgs­annonce.
  5. Justér kontrast: På de fleste smartphones er det muligt at justere kontrasten og farverne efterfølgende. Det giver lige dine fotos det sidste pift.
  6. I øjenhøjde! Når du skyder fotos af bilen udefra, så skyd dem fra samme højde som dine forlygter. Det giver det bedste look.

Elsker du også brugte biler?

Vi har netop udgivet Brugte Drømmebiler 2022, som guider dig gennem brugtbilsjunglen, og viser dig, hvor der er penge at spare og fælder der skal undgås.

Brugte Drømmebiler er din omfattende brugtbilguide, med specifikke købsguides til 123 interessante brugte biler, med købsvejledninger, tjek-punkter og anvisninger, og inspiration til anskaffelse af spændende og interessante entusiastbiler i alle prisklasser.

Køb Brugte Drømmebiler med rabat lige her!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...