tesla model y
© Søren Juul

Glem de lange leveringstider - sådan får du fat i en ny elbil

Mange elbilsproducenter kæmper med leveringstider, der ligger på langt over et år. Men så lang tid behøver du ikke vente på en (næsten) ny elbil.

23. april 2022 af Patrick Boje Jensen

1.600 elbiler du kan køre hjem i i dag

Mangel på mikrochips. Krigen i Ukraine. Og kæmpe efterspørgsel. Det er tre af de faktorer, der har gjort det nærmest umuligt at bestille og få leveret en ny elbil i Danmark – i hvert fald inden for det næste års tid. Men så lang tid behøver du ikke vente på en ny – eller næsten ny – elbil.

Bilbasen.dk er der i skrivende stund 1.631 elbiler, der er er mindre end syv måneder gamle. Det vil altså sige nye eller næsten helt nye elbiler, som du kan køre hjem i i morgen. Herunder kan du se, hvilke der er flest af:

tesla model 3 hvid
© Søren Juul

Tesla Model 3 (298 stk)

Tesla Model 3 blev Årets Bil i Danmark 2022 og har været en stor salgssucces. Den topper også statistikken på Bilbasen med næsten 300 stk. til salg. Men du skal ikke vente for længe, hvis du vil have en Model 3. For fire uger siden var der næsten 600 stk. til salg på Bilbasen, og nu er tallet altså under 300 - selvom der bliver oprettet 200 annoncer på Tesla Model 3 om ugen!

vw id4 gul
© Søren Juul

VW ID.4 (109 stk)

Er du på jagt efter en VW ID.4 er der nok at tage af på Bilbasen. Det er værd at være opmærksom på, om bilen er gjort klar til “over-the-air”-opdateringer, og om den dermed har fået bedre rækkevidde og hurtigere opladning. Læs mere om det her.

skoda enyaq
© Søren Juul

Skoda Enyaq (99 stk)

Skoda Enyaq deler platform med søsterbilen VW ID.4, men der er alligevel væsentlige forskelle. Dem dykker vi ned i her:

Fiat 500e (91 stk)

Den er lidt mindre rummelig end Skoda’en, men chefredaktør Mikkel Thomsager kaldte Fiat 500e for “den bedste Fiat i 28 år”, da han prøvede den. Og der er masser af dem på Bilbasen. Du kan se testen af Fiat 500e her.

vw id3

VW ID.3 (72 stk)

Årets Bil i Danmark 2021 er også til at få i ny eller næsten ny stand. Ligesom ID.4 er det værd at tjekke, om bilen er gjort klar til fjern-opdateringer.

tesla model y
© Søren Juul

Tesla Model Y (51 stk)

Vil du have en Tesla Model 3 med lidt mere plads, er der også gode nyheder. Du kan relativt nemt få fingrene i en næsten ny Tesla Model Y på Bilbasen. Vil du vide mere om, hvordan den er at køre i? Så kan du læse om vores tur til Berlin i Tesla Model Y og fire konkurrenter lige her. Du kan også se vores test af Tesla Model Y i videoen her:

polestar 2
© Mathias Brandt

Polestar 2 (51 stk)

Det svensk-kinesiske mærke Polestar står bag den stærkeste konkurrent til Tesla Model 3 på det danske marked. Vi har rost den til skyerne i Bil Magasinet, og har sågar haft en til test i fire måneder, hvor vi blandt andet tunede den med et tryk på en knap. Se her, hvordan vi gjorde.

kia ev6
© Søren Juul

Kia EV6 (39 stk)

Du skal vente længe på en Kia EV6 fra fabrikken, men kan du leve med en, der er seks måneder gammel, er der nok at tage af. I Bil Magasinet har vi blandt andet kaldt Kia EV6 et “dødsstød til konkurrenterne”, så det er værd at prøve en tur i den, hvis du er på jagt efter elbil.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...