Her er de ENESTE 4 biler, der fik topkarakterer i 2022

Hver måned tester vi et hav af biler, men i 2022 var der kun fire af dem, der fik topkaraktereren 5 stjerner.

30. december 2022 af Redaktionen

Hyundai i20 N (februar)

Hyundai i20 N blev rost som “antidepressiv medicin til GTI-elskere, og så koster den kun lige over 300.000 kr. Det er en kombination, som gav Søren Juul hjertebanken og fik ham til at uddele fem entusiastiske stjerner trods stenhård affjedring og pubertær styling:

“De bedste GTI’er leveres i dag af Hyundai’s N-afdeling, under ledelse af en tidligere BMW M-boss Albert Biermann, som udretter mirakler med ­fossilmotor og chassis til en voksende kult af bilentusiaster.

Hyundai i20 N er en smittende humørbombe, hvis du kan leve med kun lidt plads, en pubertær styling med en struttende hækspoiler og et udstødningsrør, der lyder som om, nogen har punkteret bagpotten. Og nå ja, affjedringen er så hård, at organerne får en rystetur på motorveje.”

Læs hele testen her!

Ford Mustang Mach 1 (juni)

En Ford til en MILLION?! Som Mikkel Thomsager skriver i testen: “Det giver ingen mening, men hvor er det befriende underholdende. Er du ved at blive kvalt af folk, der har de rigtige meninger om alt, kan Ford Mustang Mach 1 redde dit liv”. Og derfor indkasserer Ford’en fem flotte stjerner.

© Søren Juul

Range Rover D350 (august)

Det gode sommerhumør fortsatte, da Søren Juul kørte på tværs af landet i den nye Range Rover med diesel-kraftværk. Den gigantiske SUV gør dobbelttjeneste som limousine, der har wow-faktor uanset om du sidder på for- eller bagsædet.

“Med den smidige, momentstærke dieselmotor er det en suveræn luksusvogn, der kan trække en stor hestetrailer eller en båd over store distancer uden at blive ladt op undervejs. Men der er lige et stort men: Bil-afgifterne gør den store dieselvariant latterligt dyr sammenlignet med de to plugin-benzinhybrider, der begge fås fra under to millioner kroner.”

Det er dog ikke nok til at give Range Rover’en ridser i lakken, og den indkasserer fem stjerner for en magtfuld præstation!

Porsche Cayman GT4 RS (november)

Endelig gjorde Porsche det, de ikke har turdet gøre i årtier: De tog den eminente boxermotor fra Porsche 911 GT3 og stoppede den ned i den lille Porsche Cayman, og resultater er intet mindre end verdens bedste Porsche – i hvert fald ifølge Mikkel Thomsager, der glædeligt gav den fem stjerner:

“GT4 krammer din motorkærlighed, fra du ser den første gang, til du maser speederen i bund før langsiden på en trackday. Den komplette egoistiske førerfokusering ses, mærkes, føles i alt, hvad du gør med bilen. Det er naturligvis en gennemført upraktisk bil, uden aflæggeplads og med reduceret bagagerum. Men det ér verdens bedste Porsche.”

© Jürgen Tap

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...