bedste familiebil isofix 3 autostole
De bedste familiebiler© Bil Magasinet

De bedste familiebiler med plads til 3 autostole

Er det gået fra træls til umuligt at passe tre småbørn ind i familienbilen? Så er det måske på tide at se sig om efter en god familiebil med plads til mindst tre autostole på bagsæderne. Her er 15 bud på netop det!

14. august 2023 af Mikkel Østrup-Jeppesen

Find en stor familiebil

Her kan du finde dig en god familiebil med plads til tre autostole, så ingen skal efterlades derhjemme. Når først der er brug for 7 sæder - og isofix til 3 autostole - er der ikke voldsomt mange muligheder på markedet, men på listen kan du finde den bedste familiebil for dig og dine kære.

Audi q7 bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Audi Q7© Audi

Audi Q7

Det er muligt at få Audi største SUV med en tredje stolerække, så der bliver plads til syv personer.

Q7 tilbyder tysk luksus og kvalitet i denne enorme familiebil på to tons, der fås med en 3-liters motor med 6 cylindre. Det er både muligt at købe en diesel- og en benzindrevet motor, og selvom Q7 også fås som plugin-hybrid, så er 7-sæder ikke en mulighed i hybriden.

En dieseldrevet Q7 starter på 1,2 mio. kr., mens en benzindrevet koster 66.000 kr yderligere. Hertil kommer en merpris på 33.000 kr. for de ekstra to sæder. For de penge får du en gedigent stor familiebil, der kan køre over 240 km/t og fra 0-100 på omkring 6 sek.

Audi Q7 har isofix på alle passagersæder! Det vil sige, at du i bund og grund kan have hele seks børnsæder sikkert fastsmonteret på isofix-sæder.

Læs mere om Audi Q7 her.

Citroen Grand C4 Spacetourer bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Citroën Grand C4 Spacetourer


© Citroën

Citroën Grand C4 Spacetourer

Som navnet angiver, så er C4 Spacetourer ganske rummelig. Der er, som Citroën så malerisk formulerer det, “oceaner af plads” i kabinen, og C4 ligner noget af en prisbasker for en familiebil af denne størrelse - i hvert fald i den billigste variant.

Priserne starter nemlig på 334.900 kr., hvilket bestemt er en anstændig pris, særligt taget i betragtning, at de ekstra to sæder er standardudstyr.

For de penge får man dog ikke en synderligt ophidsende familiebil. C4 Spacetourer har beskedne 130 hk fra enten en 1,2-liters benzinmotor eller 1,5-liters dieselmotor, og den findes ikke i en hybridvariant.

Til gengæld er selv de bagerste sæder justerbare, og selv med alle 7 sæder slået op rummer bagagerummet 575 liter. 

De tre isofix-sæder fra den almindelige C4 er fulgt med over i Spacetourer, men derudover har de to ekstra sæder også isofix.

Citroen e-berlingo bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Citroën e-Berlingo© Bil Magasinet

Citroën e-Berlingo

Få biler har et dårligere ry som dødsyg familiecontainer end Berlingo’en, men måske er det på tide, at vi ændrer den opfattelse.

For ganske vidst er Berlingo med sine tre stolerækker og 7 sæder oplagt til den store familie, men den nye e-Berlingo er bestemt ikke en dårlig familiebil af den grund. Tværtimod var Bil Magasinet positivt overrasket, da vi senest testede den.

Med en topfart på 130 km/t og rækkevidde på 265 km (WLTP) er e-Berlingo ikke skabt til hverken autobahn og bilferier. Det skyldes et beskedent batteri på 50 kWh og ydeevne på 136 hk, hvorfor man ikke skal forvente dramatik eller spænding fra bilens køreegenskaber.

Det er naturligvis irrelevant, for som familiebil er den velfungerende, rummelig og ganske fornuftig til en startpris på 339.900 kr.

Citroën E-Berlingo'en har isofix på alle tre bagsæder, men de to ekstra sæder har ikke isofix.

Se Bil Magasinets gennemgang af Citroën e-Berlingo her.

ford s max bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Ford S-Max© Ford

Ford S-Max

Amerikanerne har altid elsket en stor familiebil, men på det europæiske marked har det historisk været Ford’s mindre biler i hatchbatch-størrelsen, der har haft succes. S-Max er dog en undtagelse, for her tilbyder Ford en 7-personers hybrid med køreegenskaber, som vi kender fra andre roste Ford’er.

Ford S-Max sælges udelukkende med en 2,5-liters benzinmotor, der får elektrisk støtte fra et 1,1 kWh batteri. Til sammen yder den store familiebil 190 hk, kører 15,6 km/l og fra 0-100 km/t på under 10 sek. Desværre er hybridbilerne ikke lige så attraktive i 2022, som de var under tidligere afgiftsregler.

S-Max har en startpris på 456.490 kr., og det er ç ikke småpenge for en Ford. Til gengæld er den fyldt godt op med ekstraudstyr, såsom varme i rat, sæder og forrude. Den ekstra stolerække er dog ikke gratis, men koster 18.740 kr. oven i.

Du behøver til gengæld ikke den tredje række, hvis du er fem i familien og har brug for tre sæder med isofix. Der er nemlig ikke isofix i de to ekstra bagsæder.

huyndai santa fe bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Huyndai Santa Fe© Huyndai

Hyundai Santa Fe

Som søskendebil til Kia Sorento deler de to biler dele og teknologi, men modsat Kia er Hyundai klar til at sætte en pris på Santa Fe. 534.999 kr. skal SUV'en koste, hvis den samtidig skal have den tredje stolerække, der giver plads til syv personer og fire autostole. 

Hybridlinjen i Santa Fe giver en elektrisk rækkevidde på 58 km (WLTP) og en samlet ydelse på 265 hk. gør bilen velegnet til storfamiliens mange småture. 

Hyundai kalder Santa Fe for en af deres absolutte topmodeller, og kvaliteten i interiør og design føles også markant bedre, end hvad man typisk finder i billigere Huyndai-biler. Den nyeste Santa Fe blev først præsenteret i 2018 og er fjerde generation.

Huyndai Santa Fe har fire isofix-sæder, nøjagtig som Kia Sorento. Sædet i midten på de almindelige bagsæder har ikke isofix, og derfor skal du have fat i mellemtrinnet på udstyrslisten, Advanced, for at få de to ekstra sæder med isofix med.

Læs også: Alle de bedste plugin-hybrider på markedet!

Kia Sorento bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Kia Sorento© Kia

Kia Sorento

Der er nogle SUV’er, hvor de ekstra to sæder på tredje stolerække i højere grad giver mening på papiret fremfor i virkeligheden. Det er ikke tilfældet her, for Sorento giver fuldstændig mening som en 7-sæders familieslæde, der synes gennemført og fornuftig.

Bil Magasinet har tidligere testet Sorento plugin-hybrid, og der skrev Søren Juul således:

"Har du brug for et stort lokum af en SUV, der kan trække en campingvogn med boogieaksel eller køre syv gutter på skiferie på Autobahn i høj komfort til en fornuftig pris? Så prøv at vende blikket mod Sydkorea i stedet for mod Tyskland.”

Sorento har firehjulstræk, en elektrisk rækkevidde på 47 km (WLTP) og et smart system, der gør det muligt at udnytte pladsen i bilen bedst muligt. Alle bagsæder kan slås ned, hvilket giver en samlet rummelighed på 1.988 liter.

Kia har på nuværende tidspunkt ikke priser på Sorento, men vi forventer priser på omkring 500.000 kr.

Kia Sorento har isofix i fire af de fem bagsæder. Blot sædet i midten på anden række har ikke isofix.

Læs mere om Kia Sorento her.

bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Land Rover Discovery

Land Rover Discovery

Den største afstikker på listen finder vi i britiske Discovery, der er bygget til at køre gennem alt så komfortabel som muligt. Med offroad-egenskaber, som vi kender det fra Land Rover, og plads til syv personer og fem gange isofix, er bilen en oplagt kandidat, hvis du skal køre gennem en jungle med hele familien.

Alle syv sæder i kabinen er store, gode og komfortable. Isofix er fordelt over alle tre stolerækker: èt i passagersædet forrest, to i de yderlige midtersæder og yderlige to i de bagerste.

Discovery er en luksuriøs SUV i den absolutte topklasse, og det afspejler prisen. Med en startpris på 1.334.000 kr. er ikke Discovery ikke for masserne, men for de få med plads i budgettet er den blandt de bedste familiebiler.

Maxus Euniq5 bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Maxus Euniq5© Mathias Brandt

Maxus Euniq5

Denne kinesiske elbil ligner til forveksling en tourbus, og det er med god grund. Der er nemlig masser plads i Euniq5 med tre stolerækker og plads til 7 personer.

Euniq5 havde i sin spæde opstart sidste år problemer med ladning, men det er efterfølgende blevet løst af Maxus. Til prisen kan man hurtigt tro, at bilen vil falde sammen om ørene på dig, man faktisk får du rigtig meget familiebil for pengene. Med en startpris på 379.900 kr. falder Euniq5 ind i en kateogi af biler, hvor der er få alternativer.

Rækkevidden på 260 km (WLTP) er ikke noget at prale af, så Euniq er ikke et oplagt valg til familier, der hver sommer driver på langtur gennem Europa. I stedet fungerer den overraskende godt på korte ture som en hverdagens familiebil, der skal rumme tre autostole.

Maxus Euniq5 har tre sæder med isofix.

Læs mere om Maxus Euniq5 her.

bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Mercedes EQB© Mercedes

Mercedes EQB

Mercedes er i år stemplet særdeles hårdt ind på markedet for elbiler. Deres linje af elbiler tæller EQA, EQC, EQE og EQS foruden denne EQB, der klart er den mest rummelige. Det gør den til den bedste familiebil i Mercedes' elektriske portefølje.

Der er mulighed for at få to ekstra sæder smækket i bagagerummet, hvorfor den er en genial for den store familie, der ønsker en elbil med lang rækkevidde.

EQB har nemlig et 66,5 kWh batteri, hvilket giver en rækkevidde på 419 km (WLTP). Det er markant mere end elbilerne fra PSA-koncernen, men prisen er også dét højere. Dog er prisen markant lavere, end hvad vi ellers har været vant til med en stor, kraftig Mercedes.

Priserne starter fra 436.000 kr. for en EQB 250, mens en firehjulstrukket 300 4MATIC starter på 461.000 kr. og 479.000 kr. for en 350 4MATIC. De to ekstra sæder koster omkring 12.000 kr. ekstra.

Mercedes EQB har samlet 4 sæder med isofix fordelt på de to bagerste rækker.

Læs mere om Mercedes EQB her.

Mercedes GLB bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Mercedes GLB© Anders Richter

Mercedes GLB

Er du ikke til elbiler, så findes Mercedes' SUV med plads til syv personer også med en klassisk forbrændingsmotor. Med stigende priser på benzin og diesel virker GLB måske ikke synderligt attraktiv, men faktisk har Bil Magasinet erfaret, at forbruget er ganske pænt i en GLB. En GLB200 er opgivet til 18,2 km/l, og vores erfaringer er, at det på ingen måde er urealistisk sat. 

Læg dertil at GLB er en utrolig lækker familiebil. Kvaliteten er i top fra ende til anden, hvilket også må forventes af en bil med en startpris nord af en halv million kr. Den billigste GLB koster 528.799 kr., og kigger vi på lignende SUV'er i samme klasse, så er det ikke helt skævt sat. Til sammenligning koster en Skoda Kodiaq omkring 45.000 kr. mindre.

De ekstra to bagsæder er bestemt ikke egnede til fuldvoksne mennesker, men til gengæld giver de to ekstra isofix-sæder.

Dermed har Mercedes GLB i alt fire sæder med isofix - to på hver af de bagerste stolerækker, mens sædet i midten er uden. 

Læs mere om Mercedes GLB her.

renualt espace 7 personers familiebil stor


© Renault

Renault Espace

Til foråret 2024 lander den nye Espace. Den kommer med tre sæderækker, og selvom priserne endnu ikke er offentliggjorte, kan vi kun ærge os over, at hybriddrivlinjen ikke giver afgiftsrabat.

Lægger du den bagerste sæderække ned, har du et bagagerum på hele 777 liter! Det gør SUV'en til en stor familiebil, der virkelig har plads til autostole, klapvogne og meget mere. 

Espace har udviklet sig fra en MPV til en SUV, men det betyder ikke, at den ikke længere er en duelig familiebil. I vores første test af Espace oplevede vi en støjsvag, velbygget bil med en undervogn, der håndterer ujævnheder godt.

Du kan læse mere fra vores første møde med Espace her.

peugeot 5008 bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Peugeot 5008© Peugeot

Peugeot 5008

Franskmændene har endnu et bud på en seriøs familieslæde. Denne gang i form af en stor, 7-personers SUV fra Peugeot. Den nye 5008 er skarpere designet, end mange af de øvrige i klassen, og falder godt ind i de nye designstrømninger hos Peugeot, som vi også har set fra 308 og 508.

5008 er blevet digitaliseret på alle led og kanter, mest bemærkelsesværdigt ved digitaliseret instrumentering, der ved et tilkøb sågar kan læse vejen med infrarødt nattesyn.

Generelt er finish’en i 5008 mere præcis, stilren og lækker end de billigere, fanske alternativer. Det betaler man da også for - 5008 har nemlig en startpris på 484.990 kr.

5008 har tre isofix-sæder på række, og det gør den til en af de bedste familiebiler fra Peugeot.

Peugeot Rifter bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Peugeot Rifter© Peugeot Rifter

Peugeot Rifter

Hvor tyskerne har VAG, så har franskmændene PSA, og derfor deler Peugeot Rifter en masse dele med søskendebilerne Berlingo og Combo-e. Peugeot tilbyder et billigere alternativ, hvis du kan leve uden en tredje stolerække.

Priserne starter nemlig ved 269.000 kr. for den korte variant, men skal du have alle 7 sæder som i Berlingo’en, koster det dig ligeledes 339.900 kr.

Går du med den korte variant, så får du en rækkevidde på 282 km (WLTP), mens den lange variant kan køre 268 km på en ladning. Forskellene på Rifter og søskendebilerne skal findes i designet og udstyrslisten. Derfor må det være op til den enkelte bilkøber at vurdere, hvad der er den bedste mulighed.

Nøjagtig som e-Berlingo har Peugeot Rifter isofix i de tre almindelige bagsæder, mens de to ekstra sæder ikke har.

Læs mere om Peugeot Rifter her.

skoda kodiaq bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Den tjekkiske storebror i VW-koncernen har efterhånden nogle år på bagen, men de gamle dyder stortrives i den gode familiebil. Der er masser af plads, og mens mange konkurrenter er blevet helt eller delvist elektriske, holder Skoda fast i den traditionelle forbrændingsmotor til Kodiaq.

Kodiaq deler platform og dimensioner med Seat Tarraco, der udgik sidste år, og selvom den deler teknik med VW Tiguan, så har Kodiaq noget større akselafstand.

Det gavner pladsen på bagsæderne. Den midterste række har isofix i alle tre stole, men selvom der er acceptabel plads på de to sæder helt bagerst, har tredje stolerække ikke isofix. Derfor har Kodiaq mulighed for at sætte autostole på tre sæder, men det bliver svært at få plads til tre autostole på stribe.

De ekstra bagsæder er ikke standard og koster 18.695 kr. ekstra. Kan du leve uden, har du et enorm bagagerum på 650 liter, men selv med tredje stolerække er der god plads til habengut.

Prisen starter lige under 500.000 kr. For de penge får du en enorm og god familiebil med plads til 7 personer, tre gange isofix og førerplads som i en Golf. Det gør den til en velkørende, stor familiebil.

Du kan læse chefredaktørens test af Kodiaq her.

VW Touran bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: VW Touran© VW

VW Touran

Engang kunne man få en Sharan hos VW eller en Alhambra hos Seat, men det lader til, at VAG-koncernen lader Touran opsluge markedet. 

Touran er givetvis ikke lige så rummelig og praktisk som en Sharan, men den har bestemt andre kvaliteter. Eksempelvis har den hele fem isofix i samtlige fem bagsæder, hvilket er standard i alle varianter.

Dermed kan man få en VW med plads til 7 personer til 387.495 kr. For den pris får man en 1,5-liters benzinmotor, der yder 150 hk, og en manuel 6-trins gearkasse. Vil du have automatisk DSG, koster det yderligere 30.000 kr. 

VW Touran er en kompakt familiebil med stor plads på indersiden, uden at bilen føles og synes som en bus på vejene. Der er fem sæder med isofix.

Id. Buzz bedste familiebil isofix 3 autostole
Stor familiebil: VW. ID.Buzz© Bil Magasinet

Andre gode familiebiler

Der er flere gode og store familiebiler på markedet, selvom de ikke har isofix til tre børnesæder. I stedet har de store bagagerum til opbevaring, er sikre og rummelige. 

Her er nogle af dem, du bør overveje:

Elbiler som familiebil

Xpeng G9 - Denne kinesiske elbil har god plads og rækkevidde til en pris på 479.900 kr. Der er få elbiler, som er lige så gode for børnefamilier.

Tesla Model Y - Efter Tesla's prisnedsættelser koster en Model Y Longe Range fra 440.990 kr., mens en Standard Range koster fra 382.490 kr. De priser er svære at konkurrere med for de fleste mærker, og derfor er Model Y også et godt bud på en billig familiebil.

VW ID.Buzz - Er du på markedet efter ikke bare en god familiebil, men også en charmerende bil til ferien, så skal du kigge på ID.Buzz. Den blev Årets Bil 2023.

Plugin-hybrider som familiebil

BMW 330e - Få hybridbiler formår at bibeholde sine gode køreegenskaber, men BMW 330e tøjler de ekstra kilo fra batteriet rigtigt flot. Den er klart det bedste tilbud i BMW's 3-serie, selvom batteriet koster værdifuld plads til autostole, klapvogne og habengut.

Mercedes GLC - Den er bestemt ikke billig, men du får til gengæld voldsomt meget komfort og ikke mindst elektrisk rækkevidde for pengene. GLC imponerer som hybridbil, og den gør det fantastisk som stor familiebil.

Øvrige:

Toyota Corolla - Den er svær at komme ud om i et felt af familiebiler, og det har den været længe. Toyota holder den stadig fri fra plugin, og som troværdig og mellemstor familiebil er den til at stole på.

Peugeot 308 SW - Den seneste 308 er den smukkeste hidtil - og måske endda af alle i sin kategori. Stationcaren kan købes fra 329.990 kr. med en trecylindret benzinmotor, hvilket gør den til en flot, billig familiebil.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...