Hvad koster det at lade en elbil op? Få vores guide til ladeabonnementer lige her!

Priserne på et ladeabonnement til din elbil kan svinge med op til 480 pct., viser vores Bil Magasinets prisguide på området. Læs med og find ud af, hvilket abonnement der er bedst og billigst for dig.

1. august 2020 af Christian Birkekvist

Du har købt en elbil, og pludselig opstår der en række nye problemer. Du kan vælge at købe eller leje en ladeboks til din hjemmeadresse? Men du kan samtidig også vælge en abonnementsløsning med en fast månedlig ydelse eller vælge at betale efter forbrug? Så hvad gør du?

Overvejelserne gælder faktisk både for ude- og hjemmeladning. For at finde ud ud af, hvilken ladeløsning, der passer bedst til dig, er du nødt til at overveje, hvor meget du kører om året. Der er nemlig stor forskel på, hvad der bedst kan svare sig for dig, baseret på dit årlige kørselsbehov. 

Priserne svinger med op til 480 pct.

Hvis du vælger den rette løsning, kan der være mange penge at spare. Ifølge vores undersøgelse kan priserne svinge med op til 480 pct. Vælger du den forkerte løsning, kan elbilen i stedet gå hen og blive et dyrt bekendtskab. Men hvis du følger med her, skal vi nok guide dig sikkert og billigt gennem ladejunglen. 

Ladepriser

Sådan har vi gjort

Vi har samlet lade- og abonnementspriser fra de udbydere af strøm og ladebokse til elbiler, der er på det danske marked for at samle det i én oversigt. 

Vi tog udgangspunkt i Danmarks mest solgte elbil (1. Halvår 2019), Tesla Model 3 - nærmere bestemt en Long Range AWD. Med en WLTP-rækkevidde på 560 km og et batteri på 75 kWh beregnede vi Tesla’en til at køre 7,47 km pr. kWh. Priserne er opgivet efter 3 års brug baseret på antal kørte km om året.

Ladepriser

Vælg den rette ladeløsning og spar penge

Der er ikke et universelt svar på, hvad der er billigst, når du skal fodre din elbil med strøm. Kører du 10.000 km om året, bør ud rette blikket mod Sperto, hvis du vil lade ude. Deres app er klart den billigste løsning, hvis du ikke kører meget. 

Op til 20.000 km årligt er Sperto’s tilbud det billigste, hvis du lader ude, men efter 20.000 km er det billigere at bruge E.ON’s All Inclusive City-abonnement. Og op omkring de 30.000 km om året, er der intet der kommer i nærheden af E.ON’s abonnementsløsning.

Læs mere om fremtidens elbiler i Bil Magasinet. Køb bladet i butikkerne, eller bestil dit abonnement lige her!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...