Vi tester de to bedste vinterdæk - her er vinderen!

Bil Magasinet test på flere glatførerbaner afslører forskellen i vinteregenskaber på de bedste vinterdæk

2. december 2021 af Mikkel Thomsager

Under AutoBests finaletesten fik jeg lejlighed til at teste de to bedste dæk i Bil Magasinets vinterdæktest. Du kan læses hele testen af alle vinterdækkene i Bil Magasinet nr 2112, der er på gaden lige nu.

Gå ikke glip af flere tests! Aktivér dit prøveabonnement på Bil Magasinet, og læs testen af vinterdæk.

Desværre har der indsneget sig en fejl i testen, der udråber Bridgestone Blizzak LM005 som vinder. Karaktererne er rigtige nok, men sammenregningen er forkert, så reelt er det Continentals nye WinterContact TS870, der vinder.

Men Bridgestone-dækket har ifølge testen klart bedre egenskaber i de glatte discipliner, hvilket afslørede sig ved AutoBest finalestesten, hvor de deltagende Hyundai Bayon stillede med Bridgestone-dækket, mens de deltagende Toyota Yaris Cross stillede op på Contintal-dækket.

Testen fandt sted på ÖAMTC-testcentret i Teesdorf uden for Wien, hvor der var arrangeret en to km lang testrute med mange indlagte, udfordrende glatfører-discipliner, og her afslørede Blizzak-dækket sig som klart det bedste.

Gammel dækmodel har det svært

Bridgestone Blizzak LM005 står simpelthen bedre fast i de fleste glatførestituationer, og jo glattere underlaget er, desto større er forskellen mellem Blizzak-dækket og Continental-dækket til Blizzaks fordel.

En anden bil, Skoda Fabia, stillede i øvrigt til testen iført forgængeren til Continentals TS870, nemlig TS850, som i flere år har været blandt de absolut bedste. Her var der en klar forskel til fordel for det nye Continental-dæk.

Indrømmet: Det kræver de fremragende test-faciliteter, som var til rådighed hos ÖAMTC i Teesdorf, at dokumentere forskellen på de to dæk. Essensen er selvfølgelig, at egenskaberne bliver afgørende, når du kommer ud i unormale situationer, og da kan de være forskellen mellem en skræmmende oplevelse og en katastrofe.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...