© bilmagasinet.dk

Tyve går efter vinterdæk

Dårligt sikrede opbevaringscontainere er hvert år skyld i, at der bliver stjålet store mængder vinterdæk

3. december 2012 af Bil Magasinet

Nogle bilejere bliver mødt af en trist nyhed, når de kommer til autoforhandleren for at hente de dæk, de forlængst har bestilt hjem. Dæktyve er nemlig på spil, og de har fundet ud af, at det ofte er let at bryde ind i autoforhandlernes containere.

”Igen i år har vi fået anmeldelser fra kunder, som har haft indbrud i de containere, som de opbevarer vinterdæk i. Problemet er ofte, at der ganske enkelt er for dårlig en lås på containeren, og at tyvene ved, at låsene let kan åbnes med håndværktøj,” siger sikringstekniker i Topdanmark, Jørgen Jørgensen.

Ifølge Jørgen Jørgensen er problemet for bilejerne, at det på nuværende tidspunkt er svært for autoforhandlerne at skaffe nye vinterdæk hjem til sine kunder. Derfor risikerer dem, der har bestilt vinterdæk for flere måneder siden, at få en lang næse.

Det er dog ikke kun nye dæk, forhandlerne opbevarer i containere. Mange kunder vælger i dag at få opbevaret deres vinterdæk hos en forhandler i de måneder af året, hvor de ikke skal bruge dem.

”Det er ikke sjovt for en forhandler at skulle fortælle en kunde, at de må købe deres dæk et andet sted eller at fortælle de kunder, der har haft deres dæk til sommeropbevaring, at man har mistet dem. Forsikringen dækker tyveriet, men på denne tid er året bliver det svært at skaffe tilsvarende vinterdæk,” siger Jørgen Jørgensen.

Fjerner selvrisikoen
Derfor er Topdanmark igen i år klar med en kampagne, som sætter fokus på forebyggelse, så en del af dæktyverierne kan undgås i fremtiden. I forbindelse med kampagnen har Topdanmark forhandlet en god kampagnepris hjem på en speciel containerlås, som gør containeren næsten umulig at bryde op.

”Hvis kunden har installeret den, og containeren alligevel bliver brudt op, skal kunden ikke betale nogen selvrisiko,” siger Jørgen Jørgensen.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...