© Bil Magasinet

Tip: Køb sommerdæk nu

Den tyske dækbranche har meddelt sine kunder, at de forventer store prisstigninger på alle typer dæk i løbet af foråret

18. marts 2011 af Bil Magasinet

De varslede prisstigninger kan risikere at nå helt op på 25 procent for enkelte dæktyper. Det kan derfor betale sig at købe sommerdæk allerede nu, skriver MotorMagasinet.

I 2009 kostede et ton naturgummi cirka 11.000 kroner. I 2010 steg prisen til godt 21.000 kroner, og i starten af dette år er prisen nået op på næsten 30.000 kroner på råstofbørsen.

Samme forventede prisstigning er Europas største online dækudbyder, delti.com, ude med, der tillige oplyser, at dækproducenterne har indkøbt store lagre af naturgummi allerede sidste efterår.

Dårligt vejr bag prisstigninger
Der er flere årsager til den dramatiske prisstigning. Herunder dårligt vejr med masser af regn i de gummiproducerende lande Indonesien, Thailand og Malaysia, samt en kraftig efterspørgsel fra Kina og Indien.

Michelin oplyser, at deres dæk stiger fem til syv procent i pris mellem 1. marts og april.

"Dækproducenterne har varslet prisstigninger på 5-10 pct., og der er flere i vente. I Tyskland taler medierne om mulige stigninger på op til 25 pct. Desuden bliver udvalget mindre og mindre - produktionen af vinterdæk blev forlænget flere uger, og det påvirker mængden af tilgængelige sommerdæk," siger Lars Skov-Andersen, salgschef hos Euromaster.

Bil Magasinet bringer i aprilnummeret, der er på gaden nu, en guide til de bedste sommerdæk for de, der prioriterer sportslige egenskaber.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...