Spar penge på vinterdækkene

Der er penge at spare ved at indhente tilbud på vinterdæk online, viser undersøgelse

7. november 2013 af Bil Magasinet

Hvis ikke du har fået dine vinterdæk monteret allerede, er det nu du skal til at overveje at få skiftet sutterne. Når først sneen begynder at falde, er ventetiderne lange og priserne kan blive skruet i vejret. Specielt de senere års meget hårde vintre har sat landets dækcentre under pres.

Det er dog ikke nok blot at have vinterdæk på bilen, de skal også være i en ordentlig forfatning. En undersøgelse fra dækproducenten Continental viser, at bremselængden øges betragteligt, når dækmønsteret er slidt ned.

”Vi kørte biler med en mønsterdybde på 8, 4 og 1,6 mm med 50 km/t på snedækket vej. Herefter bremsede vi bilerne op. Bilen der var monteret med dæk med en mønsterdybde på 8 mm, holdt helt stille efter 31 meter. De andre biler først opnåede fuld standsning efter 45 meter for bilen med en mønsterdybde på 4 mm og 57 meter for bilen med de lovpligtige 1,6 mm mønsterdybde”, fortæller adm. direktør hos Continental, Georg Nielsen.

Send opgaven i udbud og spar mere end 25 %
Vinterdæk svinger ikke så meget i pris, men der er stadig fornuftige penge at spare ved at sende opgaven i udbud på en værkstedsportal. Det skyldes, at værkstederne og dækcentrene også tager sig betalt for at montere og afbalancere dækkene.

”Ved at sende sin værkstedsopgave i udbud sparer man en halv dags research på at sammenligne priser online eller via telefonen. Når man har oprettet opgaven, kommer tilbuddene direkte i mailboksen. Samtidig er der prisgaranti, så du aldrig kommer til at betale mere for en dækopgave formidlet af Autobutler, end den samme opgave hos et autoværksted der ikke er tilknyttet”, siger adm. direktør og partner hos værkstedsportalen, autobutler.dk, Christian Legêne.

Autobutler har skaffet tilbud på skift af vinterdæk i forskellige dele af landet; Continental ContiWinterContact TS850 i størrelserne 15”, 16” og 17”. Den mindste besparelse opnået mellem det dyreste og det billigste tilbud var på 175 kr. på Fyn mens den største besparelse var på 943,75 kr. i Vestjylland.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...