© Michelin

Ro på, der er vinterdæk til alle

Vi skaffer alle størrelser på 1-2 dage, fortæller stor dækkæde

15. december 2011 af Autoupdate

Mens sjællandske værksteder og andre forhandlere af dæk angiveligt er ved at løbe tør for vinterdæk af de populære mærker, kan Euromaster fortsat melde om pæne lagerbeholdninger.

Det var lokalavisen Sjællandske, der i sidste uge kunne berette om en så stor efterspørgsel på dæk, at der flere steder var ved at være udsolgt - især på de kendte og prisvindende dæktyper. Men at der ligefrem skulle være rift om dækkene, bør man ifølge marketingschef hos Euromaster, Carsten Kure, tage med et gran vejsalt.

Ingen udsolgte dæk
”Alle har været tidligt ude i år, og nogen har haft travlt med at melde ud om udsolgte dæk, men det er en sandhed med modifikationer. Jeg vil gerne lægge hovedet på blokken og sige, at vi kan skaffe dæk i hvilken som helst størrelse - også af de store mærker som Michelin og Goodyear. Er det ikke lige i en af vore 43 filialer, så giv os en dag eller to til at få det hjem fra lageret,” siger han til AutoUpdate.

Han afviser dog ikke, at der hos mindre værksteder kan være noget om snakken.

”Min fornemmelse er, at mange af vore konkurrenter ikke har fået alle de dæk, som de gerne ville have haft. Når et stort land som Tyskland sidste år for alvor oplevede vinteren, så mærkes det på efterspørgslen i hele Europa,” vurderer Carsten Kure, som også medgiver, at priserne som følge af de pressede leverancer er steget, hvilket slutbrugerne også har fået at mærke.

Næsten på niveau med sidste vinter
”Salget hos os har været næsten lige så godt som sidste år på samme tidspunkt, og det skal jo ses i lyset af, at der i fjor allerede lå et tykt lag sne på nuværende tidspunkt. Folk er kommet tidligere i år, og i og med at vi ikke har haft en skarp skæringsdato med et pludseligt snefald, så har salget kørt mere glidende uden den store ventetid. Det er meget nemmere end sidste vinter, og det har kunderne sat stor pris på, er mit indtryk.”

I oktober kørte Euromaster en stor kampagne uden for Bilka og AZ varehusene. Trods en fremgang påviste en undersøgelse her, at hver sjette bilist stadig kører med for nedslidte dæk. Sne eller ej, så viser alle undersøgelser, at vinterdæk er bedre ved lave temperaturer.

”Det er jo klassisk, at folk ser ud ad vinduet og afventer, om der kommer sne. Der er altid nogen, der vil tage chancen. Når der så ligger masser af sne, er det et wake-up call for dem. Så jo, det betyder da helt klart noget for os, om der snart kommer en stor mængde sne. Det er nu engang den måde, folk kan forstå det på,” siger Carsten Kure.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...