Ford Fiesta ST
Ford Fiesta ST på Ring Knutstorp© Bil Magasinet

Ny teknologi: Nu kan dækket kommunikere med føreren

Det sportslige Michelin Pilot Sport Cup2 kan nu levere data i realtime om dæktryk, dæktemperatur og baneforhold. Du kan følge dækket på mobilen før, under og efter turen på banen

28. april 2019 af Steen Bachmann


Dæk, der selv fortæller om dæktryk, temperatur og vejforhold er et varmt emne i dækindustrien. Nu lancerer Michelin den første app-baserede løsning til trackday- og baneentusiaster, skræddersyet til sportsdækket, Michelin Pilot Sport Cup2.

Systemet Track Connect hjælper køreren til at udnytte dækket fuldt ud. Det sker med information i realtid om dækforhold, der kan forbedre køreegenskaber og køreoplevelsen.

Efter et par runder på banen stiger dæktemperatur og -tryk i hvert dæk. Hvor meget afhænger af banen, bilen og kørestil. Forandringerne har stor indflydelse på bilens køreegenskaber på banen og på faktorer som dækslid.

Michelin Pilot Sport Cup2 er et såkaldt semi-slickdæk, der er udviklet til banekørsel. Dækket er også godkendt til offentlig vej.


Med den nye app og sensorer monteret inde i dækket får du vejledning om optimalt dæktryk til køreforholdene – tør, fugtig eller våd bane.

Ude på banen giver løsningen realtidsinformation om hvert dæk i en app på din smartphone, som viser dækkenes præstationer alt efter vejr, tryk og temperatur. Appen fortæller også om bilen over- eller understyrer i svingene.

Passer til Porsche og BMW M-biler

Tilbage i pitten leverer Track Connect analyser og forslag til dækjusteringer til næste tur. Og for at lave så præcise analyser over tid som muligt gemmer løsningen automatisk alle køredata.

Michelin Track Connect passer til de mest populære trackday-biler, herunder Porsche 911, Cayman og Boxster, Ferrari 458 og 488, Renault Megane RS, Ford Focus RS, Honda Civic, Golf GTI, Audi S, BMW M, med flere. 

Løsningen er kompatibel med 18 dimensioner af Pilot Sport Cup2. De første 11 dimensioner bliver lanceret i Norden i løbet af 2019. I alt vil 16 dimensioner blive tilgængelige i løbet af året.

Track Connect-systemet sender data fra bilens dæk til en app på en smartphone i realtime.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...