Dækrazzia skal gøre bilisterne mere opmærksomme på vigtigheden af gode dæk. Politiet, Rådet for Større Dæksikkerhed samt ansatte i dækbranchen tjekker bilisternes dæk

© Michael Eisenberg, Intercom

Dækrazzia: Sådan gik det

Tirsdag og onsdag kom bilister i Allerød, Værløse, Ishøj og Ballerup ud for uventet dækrazzia

5. september 2013 af Bil Magasinet

Politi, Rådet for Større Dæksikkerhed samt frivillige medarbejdere fra dækbranchen i Danmark tjekkede dagen igennem, om bilisternes dæk er gode nok.

Pernille Amundsen fra Jægerspris var en af dem, der kom fint gennem Dækrazzia med sin Suzuki Swift:

"Jeg har lige fået nye dæk på, og jeg har også lige selv tjekket lufttrykket," kunne Pernille Amundsen fortælle.

Pernille Amundsen fra Jægerspris kom fint gennem Dækrazzia med sin Suzuki Swift. Hun havde helt nye dæk på.

© Michael Eisenberg, Intercom

Hendes dæk blev da også uden videre godkendt af kontrollanterne fra Dækrazzia. Pernille Amundsen er en af de bilister, der skifter til vinterdæk om efteråret. Så er hun på den sikre side. Og dermed en mønsterbilist, hvad dæk angår.

 Vicepolitikommisær Jan Perfeldt er operativ leder for Færdselspolitiet i Nordsjælland. Han ser positivt på Dækrazzia, som politiet gerne medvirker i:

 

"Dækrazzia er en service for bilisterne. Efteråret er på vej, og så er det godt at begynde at tænke på at finde vinterdækkene frem," siger vicepolitikommisær Jan Perfeldt, der her dirigerer en bilist ind til kontrol.

© Michael Eisenberg, Intercom

"Det er en mulighed for kontrol og en service for bilisterne. Efteråret er på vej, og så er det godt at begynde at tænke på at finde vinterdækkene frem," siger Jan Perfeldt.

Dog kunne han ved selvsyn konstatere, at rigtig mange bilister endnu ikke havde tænkt på at få vinterdækkene af til sommerens køreture. Hele 21 procent af bilisterne i som deltog i Dækrazzia kørte nemlig stadig på vinterdæk.

"Nogle tænker måske pyt, men man kan spørge, om det er tegn på en lille smule dovenskab, for sommerdæk er altså bedst om sommeren, ligesom vinterdæk er det om vinteren," vurderer Jan Perfeldt, der samlet set finder, at bilernes stand er god i Danmark.

Hos Rådet for Større Dæksikkerhed siger direktør Volker Nitz:

"Der er visse tegn på, at bilisterne her under den økonomiske krise sparer alt, hvad de kan, på dækkene. Man kører med lovlige dæk, men om det er sommer- eller vinterdæk, går man ikke så højt op i," mener Volker Nitz, der også måtte se på, at politiet kasserede mellem tre og fire procent af bilisternes dæk, fordi de var nedslidt eller beskadiget.

Formålet med Dækrazzia-kampagnen er at øge bilisternes fokus på dækmønstrets betydning for trafiksikkerheden og dæktrykkets betydning for både sikkerhed, miljø og økonomi.

Kampagnen udføres som et samarbejde mellem Rådet for Større Dæksikkerhed, politiet, FDM og Teknologisk Institut.

I den kommende uge vil der være Dækrazzia på den sønderjyske motorvej samt fire steder i Roskilde.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...