© Søren Juul

Biludlejning: Søren blev røvrendt ved kasse 1 - sådan undgår du at stå i samme i situation!

Søren Juul booker en billig lejebil til en uge på Malta, men får et dårligt tilbud frem for et sæt nøgler, da bilen skal udleveres. Læs her hvordan du undgår en dårlig start på efterårsferien...

17. september 2022 af Søren Juul

Solen bager fra en blå himmel og den sydende varme rammer som en hammer, da jeg stiger ud af lavprisflyveren til en tiltrængt uges ferie. Det eneste, der adskiller mig fra et kold pint Cisk ved poolen, er en smal landevej, der skal ekspederes i lejebil booket og betalt hjemmefra.

Det var en formalitet gennem en udlejningsportal. Og så alligevel ikke. Af en eller anden grund bliver mit Visa/Dankort-kort afvist, trods et funklende Visa-symbol på hjemmesiden. Pyt! Det tilsvarende reservekort går igennem og bekræftelsen på et stk. billig lejebil en tilkøbt forsikring tikker ind i indbakken. 

Efter at have stået en halv time i kø med sammen med busfuld svedende turister, er det endelig min tur til at få udleveret bilnøglen hos Sicily by Car i et parkeringshus. Den døsige medarbejder bag skranken vil dog lige se mit kreditkort, før jeg får lov til at tøjle en vild vogn i Fiat 500-kategorien...   

Med et smørret smil forklarer skrankepaven om et pludselig opstået problem: Visa/Dankort betragtes som et hævekort, så jeg må gå til Gozo, med mindre jeg hoster op med "rigtigt" kreditkort ELLER tilkøber en ny forsikring, udenom bookingportalen, til en pris, der overstiger selve billejen.

Utålmodig, tørstig og uforstående lyder dét som dårlige mafia-metoder i mine ører, så den forlorne Don Corleone kan beholde sin pispotte. Jeg drejer om på hælen og vader ind til nabofirmaet og lejer en Peugeot 108. Til en noget dyrere pris, men firmaet er ikke for fine til at tage imod mit eneste gangbare betalingsmiddel. 

Postkort fra Malta! Der er venstrekørsel, vejene er smalle og folk kører som sindssyge, men udsigten er flot!  

© Søren Juul

Kan I ikke læse det med småt på Bil Magasinet?

Efter en uges ferie lander jeg på redaktionen og lufter min harme ved maltesisk biludlejning ved kaffemaskinen. Jeg har egentlig forventet, at blive kaldt en idiot, der ikke læser dét med småt, men to kollegaer har stået i præcis samme situation i en lufthavn, uden lejebil eller brugbare betalingsmidler, når biludlejeren nægter at tage imod Visa/Dankort som betaling. 

Et kik på Trustpilot bakker op om den kedelige tendens: Danskere vælter 1-stjernet anmeldelser nedover Sicily by Car på Malta, der ifølge anmeldelser vil have ekstra penge for ingenting.

Er det det rene wild west hos de billige udlejningsselskaber og hvad er der nu galt med et Visa/dankort? Jeg spørger i banken:  

Nordea Danmarks presseafdeling: “Et Visa/Dankort er et debitkort – og ikke et kreditkort, som en del udlejningsselskaber rigtignok har krav om, at lejeren af køretøjet har og skal benytte ifm. billejen.

I Nordea anbefaler vi vores kunder, at de har et godt kreditkort med sig på deres rejse til at supplere deres almindelige debitkort. Vi tilbyder bl.a. et Nordea Gold Mastercard, som er et kreditkort – og som vil kunne benyttes som betalingskort hos langt de fleste udlejningsfirmaer.”

Det ser med andre ord ud til at biludlejerne har lov til at vende tommelfingeren nedad til dit Visa/Dankort og forlange et "rigtigt" kreditkort - også selvom de skriver på hjemmesiden, at de godtager Visa. Forbrugerrådet Tænk anbefaler i øvrigt også i en grundig artikel om billeje kreditkort som MasterCard, Diners eller Eurocard. 

Så husk et kreditkort, når du skal på ferie – eller book og betal på forhånd hos et biludlejningsfirma, som har et kontor i Danmark. Og undgå for guds skyld platuglerne hos Sicily by Car. De skylder mig stadig moneter for en Fiat 500...

Tip! Spar pengene på en sjov lejebil på Malta. Vejene er små og dårlige og fartgrænserne lave. Brug i stedet skejserne på f.eks. en ATV, der kommer frem overalt. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...