© SOS International

Vi anbefaler: Her er appen, du skal hente inden bilferien

Hvordan er det nu med vejafgifter, sikkerhedsveste, miljømærker og alt muligt andet i udlandet? Det får du svar på i den praktiske og gratis Rødt Kort-app

30. juni 2019 af Steen Bachmann


Skal du ud at køre i ferien, anbefaler vi at hente den opdaterede version af vejhjælps-appen Rødt Kort.

Rødt Kort kan også hentes som app til smartphonen. Er uheldet ude, kan man sende en kort beskrivelse af skaden via appen og bliver kort efter ringet op af en dansktalende medarbejder fra SOS International, der vil sørge for at sende hjælp.

En anden bonus ved appen er, at den holder styr på præcis, hvor man er strandet med bilen. Derfor er det ikke nødvendigt at kunne huske, hvor den nærmeste Ausfahrt er, eller hvad navnet er på den øde markvej i Montenegro, man er kørt fast på.

Rødt Kort gælder i alle EU-lande, og yderligere 30 lande uden for EU er med i ordningen.

”Rødt Kort-ordningen sikrer dig hjælp til din bil, hvis du skulle være så uheldig at komme ud for et uheld, et motorstop eller en punktering i udlandet. Kortet følger med kaskodækningen hos de fleste forsikringsselskaber, men det er spild af papir at have en fysisk udgave af kortet med på rejsen”, siger privatdirektør i Alm. Brand, Pia Holm Steffensen.

Overblik før turen

Når bilister skal planlægge deres bilferie, kan de nu taste startsted, destination og tidspunkt i appen. Så foreslår Rødt Kort den mest optimale rute - og giver samtidig et overblik over de landespecifikke regler, man skal være opmærksom på på strækningen. 

Fartgrænser i appen
Fartgrænser i appen© SOS Intermational

Appen lister fartgrænser, miljøregler, typer af brændstof og deres lokale navne, så man kan undgå fejltankning, og så har den en guide til, hvordan man bedst pakker bilen. 

Her er også mulighed for at overføre den valgte rute til mobilens kort-app, så man nemt kan navigere til den valgte destination og få løbende meldinger om aktuelle forhold på ruten.

Læs også: Reglerne om internationalt kørekort

Hurtig vejhjælp

Mange af de nye funktioner i Rødt Kort bygger på telefonens såkaldte geolokation, som også kendes fra andre apps, eksempelvis Alarm 112-appen.

Det betyder en vigtig hjælp for bilister, der oplever nedbrud på ferieturen - fordi appen automatisk sikrer, at vejhjælpen kan finde frem:

"Får man nedbrud og har brug for assistance, kan det være svært at forklare over telefonen præcist hvor på den tyske Autobahn, man holder. Men ringer man op via appen, får vejhjælpen automatisk bilens nøjagtige position oplyst," forklarer Anette Bjørn Juncher.

Rødt Kort appen er gratis og er allerede downloadet af mere end 100.000 brugere. Selve vejhjælpsassistancen er dækket af bilistens kaskoforsikring og gælder danske biler i udlandet.

Rødt Kort-appen

Bilister, der har kaskoforsikring hos de forsikringsselskaber, der er med i Rødt Kort-ordningen, er dækket for vejhjælp i udlandet

Rødt Kort gælder i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU. Se listen over lande

Assistancen omfatter blandt andet vejhjælp på stedet, bugsering og hjælp til at komme videre eller hjem fra ferie.

Appen fås til Android og Apple.

Kod nummeret til SOS International +45 7010 5052 ind på din telefon

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...