© bilmagasinet.dk

TomTom med kø-advarsel

Advarer føreren i realtid om trafikpropper forude

6. september 2013 af Bil Magasinet

TomTom Traffic er en ny trafikprop-advarsel, som udpeger den nøjagtige placering af en trafikprop og sender en tidlig varsling, så bilister kan reducere deres fart i god tid.

"Den seneste version af TomTom Traffic er nu så nøjagtig, at den kan lokalisere den eksakte placering af en trafikprop. Den nye advarsel viser bilister i god tid, præcis hvor en trafikprop er placeret, og råder dem til at sætte farten ned, hvis de kører for stærkt. Ved at give bilister forhåndsviden om vejen forude, søger vi at gøre deres rejser sikrere og mere forudsigelige," siger Ralf-Peter Schäfer, leder af TomTom Traffic.

Opdateringen, som brugerne skulle få automatisk, indeholder fire nyheder:

 

© bilmagasinet.dk

Trafikprop forude-advarsel
Risikoen for ulykker ved pludselige opbremsninger, når bilister nærmer sig en trafikprop, der står stille eller er i langsom bevægelse, er velkendt. TomTom bruger sin teknologi til at lokalisere slutningen af en kødannelse og registrere trafikkens hastighed for at give en ekstra alarm, hvis bilisten kører for hurtigt frem mod en trafikprop.

Vejspærrings-assistent
Den automatiske registrering af vejspærringer er nu udvidet og omfatter også større biveje samt hovedveje. Dette forbedrer nøjagtigheden af ruteplanlægningen og hjælper brugerne med at spare tid og brændstof i tilfælde af uventede omkørsler.

Registrering af vejarbejde
Den seneste version af TomTom Traffic registrerer nøjagtigt vejarbejde på motorveje, så bilister kan tilpasse deres rejser for at undgå forsinkelser eller justere deres køretider.

Trafikflow forecast
For første gang vil leverandører af navigationsprogrammer, partnere i bilbranchen og offentlige myndigheder kunne forudsige trængsel forude og anslå den forventede hastighed, som der vil blive kørt med gennem travle ruter. Det forbedrer automatisk beregningen af den hurtigste rute og det forventede ankomsttidspunkt.

Læs mere hos TomTom

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...